Αθλητισμός|20.06.2024 20:00

Επιτέλους μετάλλιο και δικαίωση για την «ασημένια» Νόρα Δράκου στα 50μ. ύπτιο! Κάνει θραύση η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό

Newsroom

Η Νόρα Δράκου τα κατάφερε έπειτα από 14 χρόνια παρουσίας σε μεγάλες διοργανώσεις. Μετά από τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (πλησιάζει και η τέταρτη καθώς θα βρίσκεται στο Παρίσι), οκτώ σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και επτά σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τρεις και εννέα τελικούς αντίστοιχα, η 32χρονη κολυμβήτρια ανέβηκε στο βάθρο!

Πραγματοποίησε μια καταπληκτική κούρσα και τερμάτισε δεύτερη στον τελικό των 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου κατακτώντας το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Μια μεγάλη δικαίωση για την ίδια που προσπαθεί γι' αυτό το μετάλλιο απ' τα 18 της χρόνια. Μάλιστα στο Βελιγράδι είχε κερδίσει ως νεάνιδα το πρώτο της μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες πριν από 15 χρόνια!

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό του αγωνίσματος με χρόνο 27.87, μένοντας πίσω μόνο από το φαβορί, την Ντανιέλ Χιλ, που δικαίωσε τα προγνωστικά και πήρε τη νίκη με 27.73.

Παράλληλ, η Ελλάδα έφτασε τα επτά μετάλλια στο Βελιγράδι και ξεπέρασε το ρεκόρ συγκομιδής (έξι) που είχε από τη διοργάνωση του 2012 στο Ντέμπρετσεν. Και έπεται και συνέχεια...

ειδήσεις τώραΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησηςκολύμβηση