Αθλητισμός|20.06.2024 22:42

Ιπτάμενος Εμμανουήλ Καραλής: Απίθανο πανελλήνιο ρεκόρ με... υπερπτήση στα 5,92μ.!

Newsroom

Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι καλά και το δείχνει! Ο σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής τα κατάφερε και μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έγινε ο κάτοχος και του πανελλήνιου ρεκόρ!

Ο Μανόλο ξεπέρασε τα 5,92μ. στο μίτινγκ του Μπίντγκοζ και έφτασε εκεί όπου δεν έχει πετάξει ποτέ άλλοτε Έλληνας επικοντιστής. Ξεπέρασε την σπουδαία επίδοση του Κώστα Φιλιππίδη, ο οποίος είχε κάνει 5,91μ. το 2015.

Ο 24χρονος Καραλής ξεκίνησε καλά τον αγώνα περνώντας τα 5,55μ. με την πρώτη και τα 5,75μ. με τη δεύτερη. Συνέχισε με επιτυχία στα 5,82μ. με την πρώτη, άφησε τα 5,87μ. και πήγε για τα 5,92μ. και το ιστορικό ρεκόρ. Απέτυχε στην πρώτη αλλά έγραψε ιστορία στη δεύτερη προσπάθεια.

Ήταν φανερό και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πως ο Καραλής βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Εκεί μάλιστα έκανε και την πρώτη προσπάθεια για να ξεπεράσει τα έξι μέτρα. Κάτι που δεν έχει επιχειρήσει ποτέ άλλοτε Έλληνας επικοντιστής...

Μάλιστα και στον αγώνα του Μπίντγκοζ ο Καραλής επιχείρησε να περάσει τα 6,02μ.. Είναι ικανός να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα περάσει τα έξι μέτρα.

Δείτε το ιστορικό ρεκόρ του Εμμανουήλ Καραλή

Εμμανουήλ Καραλήςπανελλήνιο ρεκόρεπί κοντώστίβοςειδήσεις τώρα