Αθλητισμός|21.06.2024 00:00

Euro 2024: Ισπανία - Ιταλία 1-0

Newsroom

Η Ισπανία κυριάρχησε ολοκληρωτικά της Ιταλίας στο ντέρμπι του 2ου ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση στους 16 του Euro 2024 (έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τη Γερμανία που πήρε το εισιτήριο).

Το τελικό 1-0 όμως είναι πολύ φτωχό για να αποδώσει την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι Φούριας Ρόχας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν διασύρει το... φάντασμα της Σκουάντρα Ατζούρα που γλίτωσε τα χειρότερα λόγω του Ντοναρούμα, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του τουλάχιστον πέντε μεγάλες αποκρούσεις.

Απ' την άλλη πλευρά, οι Ισπανοί για δεύτερο σερί ματς ήταν καταπληκτικοί. Είχαν μεγάλη ποιότητα στο παιχνίδι τους αλλά και τρομερή ενέργεια σε τρεξίματα και ένταση. Πλέον τους αρκεί και η ισοπαλία στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Αλβανία για να κλειδώσουν την πρώτη θέση στον όμιλο.

Αντιθέτως, οι Ιταλοί μπήκαν σε περιπέτειες καθώς παίζουν με την Κροατία που αν κερδίσει θα προσπεράσει τους Ατζούρι. Γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ματς που έχει χαρακτηριστικά πρόωρου τελικού νωρίς-νωρίς στο τουρνουά.

Βαθμολογία - 2ος όμιλος

  1. Ισπανία 6 (4-0)
  2. Ιταλία 3 (2-2)
  3. Αλβανία 1 (3-4)
  4. Κροατία 1 (2-5)

Επόμενη αγωνιστική

  • 24/6, 22.00 Αλβανία - Ισπανία
  • 24/6, 22.00 Κροατία - Ιταλία

Highlights

Η εξέλιξη του ματς

Η Ισπανία μπήκε... φουριόζα στο ματς και άγγιξε το γγκολ μόλις στο 2' με κεφαλιά του Πέδρι. Όμως ο Ντοναρούμα απογειώθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 10' ήταν η σειρά του Γουίλιαμς για να απειλήσει όμως η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ από την κεφαλιά που επιχείρησε.

Το κακό τρίτωσε για τους Ισπανούς που είδαν τον Ντοναρούμα να απογειώνεται ξανά για να αποτρέψει εντυπωσιακά το γκολ του Ρουίθ που εξαπέλυσε έναν κεραυνό στο 25'!

Με κλασική ευκαιρία άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο για την Ισπανία καθώς στο 51' ο Πέδρι δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Τελικά το γκολ, που δικαιούντο, ήρθε για τους Ισπανούς αλλά από ιταλικό πόδι! Στο 55' ο Γουίλιαμς ελίχθηκε θαυμάσια από την αριστερή πλευρά βγάζοντας επικίνδυνη σέντρα. Ο Μοράτα έβαλε το κεφάλι στην πορεία της μπάλας, ο Ντοναρούμα απέκρουσε ξανά, αλλά ο επερχόμενος Καλαφιόρι άθελά του πέτυχε αυτογκόλ!

Το γκολ δεν αφύπνησε τους Ιταλούς. Αντιθέτως, η Ισπανία είχε τις μεγάλες ευκαιρίες στη συνέχεια του ματς καθώς στο 61' ο Γιαμάλ επιχείρησε να σκοράρει με καταπληκτικό μακρινό σουτ, ενώ στο 71' ο Γουίλιαμς με... οβίδα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ντοναρούμα υπήρξε ο βασικός λόγος για τον οποίο η Ιταλία δεν διασύρθηκε απ' τους Ισπανούς καθώς στο 91' και το 92' απέτρεψε δύο φορές τον Αγιόθε Πέρεθ απ' το να σκοράρει.

Ισπανία: Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ (94' Μερίνο), Πέδρι (71' Μπαένα), Νίκο Γουίλιαμς (78' Αγιόθε Πέρεθ), Γιαμάλ (71' Φεράν Τόρες), Μοράτα (78' Οϊαρθάμπαλ).

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46' Κριστάντε), Φρατέζι (46' Καμπιάζο), Κιέζα (64' Τζακάνι), Πελεγκρίνι (82' Ρασπαντόρι), Σκαμάκα (64' Ρετεγκούι).

ειδήσεις τώραEuro 2024EuroΕθνική ΙταλίαςΕθνική Ισπανίας