Αθλητισμός|21.06.2024 11:11

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Ληστές τον χτύπησαν σοβαρά και κλείδωσαν την οικογένειά του

Newsroom

Ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μπάτζιο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε από ένοπλους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του και κλείδωσαν την οικογένειά του ενώ παρακολουθούσαν τον χθεσινοβραδινό αγώνα του Euro 2024 μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας.

Πέντε άτομα εισέβαλαν στο σπίτι του

Ο Μπάτζιο, 57 ετών, βρισκόταν στο σπίτι του στην Altavilla Vicentina, μια μικρή πόλη της βόρειας Ιταλίας που απέχει περίπου μια ώρα οδήγησης από τη Βενετία, γύρω στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, όταν η πενταμελής συμμορία εισέβαλε.

Ενώ ο Il Divin Codino, προσπαθούσε να αποτρέψει τους κακοποιούς, χτυπήθηκε στο κεφάλι με το κοντάκι ενός όπλου, προτού τον κλείσουν μαζί με την οικογένειά του σε ένα δωμάτιο. Οι ληστές έκλεψαν ρολόγια, κοσμήματα και χρήματα, η αξία των οποίων δεν είναι προς το παρόν γνωστή.

Ο Baggio κατάφερε να βγάλει την οικογένειά του από το δωμάτιο στο οποίο ήταν κλειδωμένοι, αλλά όχι πριν οι ληστές ξεφύγουν. Η Corriere della Sera ανέφερε ότι η ληστεία διήρκεσε 40 λεπτά.

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν τις έρευνες έχουν λάβει υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος για να βοηθήσουν την έρευνά τους.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου

Ο Μπάτζιο, εν τω μεταξύ, χρειάστηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο στο Αρζινιάνο, περίπου οκτώ μίλια από το σπίτι του, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τον τραυματισμό του στο μέτωπο, για τον οποίο του έγιναν ράμματα.

Ενώ κανείς από την οικογένειά του δεν τραυματίστηκε, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έμειναν τρομοκρατημένοι από το περιστατικό.

Ο Μπάτζιο έπαιξε για τρεις από τους πιο διακεκριμένους συλλόγους της Ιταλίας, τη Γιουβέντους, τη Μίλαν και τη Μίλαν. Κατέκτησε δύο τίτλους στη Serie A κατά τη διάρκεια της 22χρονης καριέρας του.

Αφού αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο, έγινε υψηλόβαθμο στέλεχος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ιταλίας, προεδρεύοντας του τεχνικού τμήματος του οργανισμού.

Αλλά το 2013, μετά από τρία χρόνια στη θέση αυτή, παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι ο αθλητικός οργανισμός δεν άκουσε τις συστάσεις του σχετικά με τον τρόπο καλλιέργειας των νέων ταλέντων.

ληστέςποδοσφαιριστήςτραυματίαςειδήσεις τώρα