Αθλητισμός|21.06.2024 12:55

Copa America: Νίκη για την Αργεντινή επί του Καναδά στην πρεμιέρα - Ιστορικό ρεκόρ για Λιονέλ Μέσι

Newsroom

Η Αργεντινή άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Copa America. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κάτοχος του προηγούμενου Copa America επικράτησε στην πρεμιέρα του Καναδά με 2-0 στο κατάμεστο γήπεδο της Ατλάντα στις ΗΠΑ.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι θα μπορούσε μάλιστα να έχει πετύχει μια ευρύτερη επικράτηση καθώς είχε ευκαιρίες για να σκοράρει περισσότερα γκολ. Ο Χούλιαν Άλβαρες άνοιξε το σκορ στο 48' μετά από ασίστ του Μακ Άλιστερ, ενώ στο 88' ο Λαουτάρο Μαρτίνες αξιοποίησε την ασίστ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε ευκαιρίες για να σκοράρει.

Το ρεκόρ του Μέσι

Το σημαντικότερο πάντως για τον θρυλικό Αργεντινό είναι πως πραγματοποίησε την 35η εμφάνισή του σε Copa America επίδοση που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας των παικτών με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση. Ο Μέσι, ξεπέρασε τον Χιλιανό Σέρχιο Λίβινγκστον, που σταμάτησε στις 34 συμμετοχές. Παράλληλα, αγωνίστηκε για έβδομη διαφορετική διοργάνωση σε Copa America! Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2007 και μετράει επτά σερί διοργανώσεις! Οι μοναδικοί που έχουν συμμετάσχει σε οκτώ Copa America είναι ο Άλεξ Αγκινάγα απ' τον Ισημερινό και ο Άνχελ Ρομάνο απ' την Ουρουγουάη.

Επόμενοι αντίπαλοι για τους Αργεντινούς είναι η Χιλή (26/6) και το Περού (30/6).

Λιονέλ ΜέσιΕθνική Αργεντινήςειδήσεις τώραCopa AmericaΚαναδάς