Αθλητισμός|21.06.2024 17:57

Euro 2024: Σλοβακία - Ουκρανία 1-2

Newsroom

Με ψυχή... χιλίων λεόντων, όπως έκανε και στα πλέι οφ, η Ουκρανία πέτυχε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή επί της Σλοβακίας και μπήκε για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2024.

Oι Ουκρανοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο με τη λήξη του ημιχρόνου καθώς μετά την ήττα με 3-0 απ' τη Ρουμανία στην πρεμιέρα, είδαν τους τους Σλοβάκους να προηγούνται με 1-0 και να κρατούν στα χέρια τους το εισιτήριο για τους 16. Ωστόσο, στο β' ημίχρονο όλα άλλαξαν, η Ουκρανία σκόραρε δύο φορές -με αποκορύφωμα το καταπληκτικό γκολ του Γιάρεμτσουκ στο 80'- και επικράτησε με 2-1 βάζοντας φωτιά στον 5ο όμιλο.

Ήδη τρεις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς (Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία) και είναι πολύ πιθανό με το τέλος της αγωνιστικής όλες να έχουν από τρεις εφόσον το Βέλγιο (που είναι στους μηδέν βαθμούς) νικήσει τους Ρουμάνους το βράδυ του Σαββάτου (22/6, 22.00). Την τελευταία αγωνιστική η Ουκρανία αντιμετωπίζει το Βέλγιο και η Σλοβακία τη Ρουμανία.

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

  1. Ρουμανία 3 (3-0)
  2. Σλοβακία 3 (2-2)
  3. Ουκρανία 3 (2-4)
  4. Βέλγιο 0 (0-1)

Τελευταία αγωνιστική

  • 26/6, 19.00 Σλοβακία - Ρουμανία
  • 26/6, 19.00 Ουκρανία - Βέλγιο

Highlights

Η εξέλιξη του ματς

Παρά τις αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα της Ουκρανίας ο Ρεμπρόφ, η ομάδα του, όπως και στην πρεμιέρα απέναντι στη Ρουμανία, παρουσιάστηκε προβληματική. Η Σλοβακία αντιθέτως, είχε συνοχή, είχε τρεξίματα και ήταν περισσότερο απειλητική βρίσκοντας το γκολ στο 18'. Ο Σρανζ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ζιντσένκο και με ωραία κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο Σρανζ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο τουρνουά καθώς είχε σκοράρει και το νικητήριο τέρμα απέναντι στο Βέλγιο.

Η Ουκρανία ξύπνησε στη συνέχεια και έγινε πιο δραστήρια καθώς έπαιζε πια το τελευταίο της χαρτί. Μάλιστα είχε δοκάρι με τον Τίμτσουκ στο 35'.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ορμή για τους Ουκρανούς που κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 54'. Η μπάλα γύρισε ωραία γύρω απ' την περιοχή της Σλοβακίας, ο Ζιντσένκο έστρωσε για τον Σαπαρένκο, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 75' η Ουκρανία είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Μούντρικ, ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ από πλάγια θέση.

Στο 81' οι Ουκρανοί πέτυχαν την ολική ανατροπή. Ο Σαπαρένκο έβγαλε μια καταπληκτική ψηλοκρεμαστή μπαλιά για τον Γιάρεμτσουκ, ο οποίος έκανε ένα μαγικό κοντρόλ και με τις τάπες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα υπογράφοντας το 2-1 της Ουκρανίας.

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χάνκο (67' Ομπέρτ), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ, Λομπότκα, Ντούντα (60' Μπένες), Κούτσκα, Χάρασλιν (67' Σουσλόφ), Μπόζενικ (60' Στρέλετς), Σρανζ (86' Σάουερ).

Ουκρανία: Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Μπράζκο (85' Σίντορτσουκ), Σαπαρένκο (92' Ταλοβιέροφ), Σουντάκοφ, Γιαρμολένκο (67' Ζούμπκοφ), Ντόβμπικ (67' Γιάρεμτσουκ), Μούντρικ (85' Μαλινόβσκι).

Euro 2024ειδήσεις τώραEuroΕθνική ΟυκρανίαςΕθνική Σλοβακίας