Αθλητισμός|21.06.2024 21:00

Euro 2024: Πολωνία - Αυστρία 1-3

Newsroom

Η Αυστρία ήταν εντυπωσιακή στο καλό της διάστημα, νίκησε κατά κράτος στη μάχη με την Πολωνία και ελπίζει βάσιμα σε πρόκριση στους 16 του Euro 2024. Αντιθέτως, οι Πολωνοί έμειναν στους μηδέν βαθμούς και αναζητούν μόνο ένα θαύμα καθώς την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την πανίσχυρη Γαλλία. 

Οι Αυστριακοί που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης για τον 4ο όμιλο και επικράτησαν άνετα με 3-1, θα αναμετρηθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την Ολλανδία σε ένα ματς τελικό, κι ενώ εκκρεμεί το βραδινό (21/6, 22.00) ντέρμπι της Γαλλίας με τους Οράνιε.

Το πρώτο γκολ για τους Αυστριακούς πέτυχε ο Τράουνερ (9'), απάντησε ο Πιόντεκ για την Πολωνία (30'), όμως στο β' ημίχρονο τα γοκλ του Μπαουμγκάρτνερ (66') και του Αρναούτοβιτς (78') διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 που θα μπορούσε να είναι ευρύτερο υπέρ της Αυστρίας αν ο Σέζνι δεν πραγματοποιούσε ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις.

Βαθμολογία

  1. Αυστρία 3 (3-2)
  2. Ολλανδία 3 (2-1)
  3. Γαλλία 3 (1-0)
  4. Πολωνία 0 (2-5)

Τελευταία αγωνιστική

  • 25/6, 19.00 Γαλλία - Πολωνία
  • 25/6, 19.00 Ολλανδία - Αυστρία

Highlights

Η εξέλιξη του ματς

Η Αυστρία πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού από νωρίς και κατόρθωσε πριν απ' τη συμπλήρωση δέκα λεπτών να ανοίξει το σκορ. Στο 9' ο Μουένε έβγαλε τη σέντρα και ο Τράουνερ με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Το γκολ της Αυστρίας άλλαξε ριζικά την εικόνα της Πολωνίας που σταδιακά άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να γίνεται ολοένα και πιο απειλητική. Και τελικά κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 30'. Έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή των Αυστριακών, η μπάλα κατέληξε στον Πιόντεκ, ο οποίος ισοφάρισε με κοντινό σουτ (1-1).

Η Αυστρία θα μπορούσε να έχει σκοράρει στο 39' με τον Ζάμπιτσερ, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση κόντραρε στα σώματα και απομακρύνθηκε, ενώ η Πολωνία είχε τη δική της καλή στιγμή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιελίνσκι, που απέκρουσε με το ένα χέρι ο Πεντζ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Πολωνία ρίσκαρε περισσότερο με την κοινή είσοδο το Λεβαντόβσκι και του Σβιντέρσκι στο 60' αλλά η Αυστρία ήταν η ομάδα που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 67' οι Αυστριακοί αναπτύχθηκαν ωραία, ο Αρναούτοβιτς άφησε θαυμάσια την μπάλα κάτω απ' τα πόδια του και ο Μπαουμγκάρτνερ με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Στο 75' ο Σέζνι σταμάτησε το σουτ του Βίμερ αλλά στο 78' δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό. Ο Ζάμπιτσερ βγήκε μόνος απέναντί του, τον ανέτρεψε εντός περιοχής και ο Αρναούτοβιτς ευστόχησε απ' το σημείο του πέναλτι διαμορφώνοντας το 3-1.

Αυστρία: Πεντζ, Μουένε (63' Πρας), Τράουνερ (59' Ντάνσο), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46' Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81' Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81' Γκρεγκόριτς).

Πολωνία: Σέζνι, Νταβίντοβιτς, Μπεντνάρεκ, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Σλιζ (75' Γκροζίτσκι), Πιοτρόφσκι (46' Μόντερ), Ζαλέβσκι, Ζιελίνσκι (87' Ουρμπάνσκι), Μπούκσα (60' Λεβαντόβσκι), Πιόντεκ (60' Σβιντέρσκι).

Εθνική ΑυστρίαςEuroEuro 2024εθνική Πολωνίαςειδήσεις τώρα