Αθλητισμός|21.06.2024 20:15

Κώστας Αντετοκούνμπο για ενδεχόμενη ελληνοποίηση Φαλ: «Eμένα μου πήρε 18 χρόνια και γεννήθηκα εδώ»

Newsroom

Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με τη δυνατότητα που έχει ο σέντερ του Ολυμπιακού Μουσταφά Φαλ προκειμένου να λάβει την ελληνική ιθαγένεια.

Ο Γάλλος συμπληρώνει τρία χρόνια στην Ελλάδα απ' τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταγραφή στους Ερυθρόλευκους κι ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση για την ελληνοποίησή του. Ο νόμος άλλωστε δίνει αυτό το δικαίωμα σε μέλη-κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή και μη (ανάλογα με τα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα), όπως ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2021. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, πρέπει να μένετε στην Ελλάδα 7 χρόνια με Άδεια Διαμονής ή 3 χρόνια με Άδεια Διαμονής εάν: Προέρχεστε από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βεβαίως δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο Φαλ προτίθεται να καταθέσει τα σχετικά εγγραφα, όμως ο Κώστας Αντετοκούνμπο διαβάζοντας τη σχετική είδηση δεν έκρυψε το εύλογο παράπονό του. Κάτω από τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας Gazzetta, ο ψηλός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας έγραψε: «Εμένα μου πήρε 18 χρόνια να πάρω ιθαγένεια και γεννήθηκα εδώ αλλά Ο.Κ, συνεχίζουμε».

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραιθαγένειαΚώστας Αντετοκούνμπο