Αθλητισμός|22.06.2024 18:00

Euro 2024: Γεωργία - Τσεχία 1-1

Newsroom

Η Γεωργία και η Τσεχία έμειναν στην ισοπαλία (1-1) σε ματς για την δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου του Euro 2024. Κι αν για τους Τσέχους που ήταν σαφώς ανώτεροι, αυτή η ισοπαλία ήταν σαν ήττα καθώς για δεύτερο σερί ματς στο Euro δεν μπόρεσαν να νικήσουν, για τους πρωτάρηδες στη διοργάνωση Γεωργιανούς το 1-1 πανηγυρίστηκε σαν νίκη!

Με ηρωική μορφή τον γκολκίπερ της Βαλένθια, Γιόργκι Μαμαρντασβίλι, η Γεωργία πήρε τον πρώτο της βαθμό σε μεγάλη διοργάνωση κι ακόμα ελπίζει στο θαύμα της πρόκρισης εφόσον όμως νικήσει την Πορτογαλία την τελευταία αγωνιστική. Την ίδια στιγμή οι Τσέχοι θα παίξουν τα ρέστα τους απέναντι στην Τουρκία. Πολλά θα εξαρτηθούν βεβαίως και απ' την έκβαση του αγώνα που εκκρεμεί για τον 6ο όμιλο μεταξύ της Τουρκίας και της Πορτογαλίας.

Οι Γεωργιανοί προηγήθηκαν με πέναλτι του Μικαουτάτζε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αλλά οι Τσέχοι «απάντησαν» στο 59' με τον Σικ.

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

  1. Τουρκία 3 (3-1)
  2. Πορτογαλία 3 (2-1)
  3. Τσεχία 1 (2-3)
  4. Γεωργία 1 (2-4)

Τελευταία αγωνιστική

  • 26/6, 22.00 Τσεχία - Τουρκία
  • 26/6, 22.00 Γεωργία - Πορτογαλία

Highlights

Η Τσεχία μπήκε στο γήπεδο με ορμή και απείλησε πολύ νωρίς στο ματς. Όμως ο Μαμαρντασβίλι πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις στο 3' σε προσπάθειες του Χλόζεκ και δύο φορές του Σικ!

Στο 23' η Τσεχία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Χλόζεκ, όμως ο σκόρερ έσπρωξε την μπάλα με το χέρι και το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Τελικά οι Γεωργιανοί κέρδισαν πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και έπειτα από χέρι του Χράνατς. Στο 45+4' ο Μικαουτάτζε ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στη Γεωργία (1-0) με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο Euro.

Οι Τσέχοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 45+5' με ωραία ενέργεια του Σικ όμως και πάλι ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε σωτήρια!

Στο 57' η Γεωργία άγγιξε το 2-0 σε αντεπίθεση και σουτ του Μεκβαμπισβίλι αλλά στο 59', οι Τσέχοι βρήκαν το γκολ που άξιζαν βάσει της συνολικής εικόνας τους στο ματς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Λιγκρ σημάδεψε το δοκάρι με το κεφάλι και ο Σικ που ακολούθησε τη φάση, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το σώμα για το 1-1.

Στο 78' η Τσεχία απείλησε ξανά με σουτ του Λιγκρ, όμως ο απίθανος Μαμαρντασβίλι ήταν ξανά σε ετοιμότητα. Στο 95' πάντως η Γεωργία απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να νικήσει αλλά ο Λομπιανίτζε αν και βρέθηκε μόνος απέναντι στον Στάνιεκ, έστειλε την μπάλα πάνω απ' τα δοκάρια!

Γεωργία: Μαμαρντασβίλι, Κβιρκβέλια (82' Γκβελεσιάνι), Κάσια, Ντβαλί, Κακαμπάτζε, Τσιταϊσβίλι (62' Λοχοσβίλι), Κοχορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Νταβιτασβίλι (62' Χακβετάτζε), Κβαρατσχέλια (82' Λομπιανίτζε), Μικαουτάτζε (88' Κβιλιτάια)

Τσεχία: Στάνιεκ, Χόλες, Χράνατς, Κρέτσι, Τσουφάλ, Νταβίντ Τζούρασεκ (81' Σέβτσικ), Πρόβοντ (81' Μπαράκ), Σούτσεκ, Τσέρνι (55' Ματέι Τζούρασεκ), Χλόζεκ (55' Λιγκρ), Σικ (68' Σίτιλ)

Euro 2024ειδήσεις τώραΕθνική ΤσεχίαςEuroΕθνική Γεωργίας