Αθλητισμός|22.06.2024 21:00

Euro 2024: Τουρκία - Πορτογαλία 0-3

Newsroom

Η Πορτογαλία διέλυσε την Τουρκία με 3-0 και έκλεισε θέση για τους 16 του Euro 2024 μετά τη Γερμανία και την Ισπανία. Μάλιστα οι Πορτογάλοι εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο, επίδοση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με μία από τις τρίτες του 1ου, του 2ου ή του 3ου ομίλου.

Οι Πορτογάλοι ήταν κυριαρχικοί, έφτασαν σε μια εύκολη νίκη και έδειξαν ότι διαθέτουν μια ομάδα ικανή για να φτάσει ψηλά στο τουρνουά. Ο Μπερνάρντο Σίλβα (22') άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο, ο Μπρούνο Φερνάντες σφράγισε το 3-0 (56'), ενώ ο Σαμέτ Ακαϊντίν πέτυχε ένα ασύλληπτο αυτογκόλ (28').

Πάντως η Τουρκία, μετά και την ισοπαλία (1-1) στο άλλο ματς μεταξύ Τσεχίας και Γεωργίας, διατηρεί προβάδισμα πρόκρισης καθώς της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία απέναντι στην Τσεχία την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία της Γεωργίας). Πρόκειται για ματς τελικό που θα κρίνει το εισιτήριο για τους 16.

Βαθμολογία - 6ος όμιλος

  1. Πορτογαλία 6 (5-1)
  2. Τουρκία 3 (3-4)
  3. Τσεχία 1 (2-3)
  4. Γεωργία 1 (2-4)

Τελευταία αγωνιστική

  • 26/6, 22.00 Τσεχία - Τουρκία
  • 26/6, 22.00 Γεωργία - Πορτογαλία

Highlights

Η Πορτογαλία έδειξε εξαρχής την ανωτερότητά της στο γήπεδο. Πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου άνοιξε το σκορ. Στο 21' ο Λεάο άνοιξε για τον Μέντες, ο οποίος έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής. Εκεί η μπάλα κατέληξε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Μπαγιντίρ για το 1-0.

Οι Πορτογάλοι με ανεβασμένη την ψυχολογία πίεσαν πολύ για ένα δεύτερο γκολ και το βρήκαν αλλά με ανέλπιστο τρόπο. Στο 28' ο Ακαϊντίν δεν εκτίμησε καλά τη θέση που βρισκόταν ο γκολκίπερ της Τουρκίας και πέτυχε ένα απίστευτο αυτογκόλ που έφερε τους Πορτογάλους στο 2-0 και αγκαλιά με τη νίκη.

Το... πάρτι της Πορτογαλίας συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55' ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τουρκίας και μολονότι μπορούσε να σκοράρει, θέλησε να σιγουρέψει το γκολ πασάροντας στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος πλάσαρε για το 3-0 σε άδειο τέρμα. Mάλιστα με αυτή την  ασίστ ο Κριστιάνο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες πάσες για γκολ (οχτώ) στην ιστορία των Euro!

Τουρκία: Μπαγιντίρ, Ακαϊντίν (76' Ντεμιράλ), Τσελίκ, Μπαρντακτσί, Αϊχάν (59' Γιλντίζ), Κιοκτσού (46' Γιαζίτσι), Ακτούρκογλου (59' Γιουκσέκ), Τσαλχάνογλου, Καντίογλου, Ακγκούν (69' Γκιουλέρ), Αλπέρ Γλιμάζ

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε (82' Αντόνιο Πέπε), Νούνο Μέντες, Κανσέλο (69' Νέλσον Σεμέντο), Μπρούνο Φερνάντες, Παλίνια (46' Νέτο), Βιτίνια (88' Ζοάο Νέβες), Μπερνάρντο Σίλβα, Λεάο (46' Νέβες), Κριστιάνο Ρονάλντο.

EuroΕθνική ΠορτογαλίαςΕθνική Τουρκίαςειδήσεις τώραEuro 2024