Αθλητισμός|22.06.2024 23:52

Euro 2024: Βέλγιο - Ρουμανία 2-0

Newsroom

Το Βέλγιο νίκησε τη Ρουμανία με 2-0 και ο 5ος όμιλος για το Euro 2024 πήρε φωτιά! Οι Βέλγοι κυριάρχησαν των Ρουμάνων καθώς ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά για την πρόκριση καθώς στον όμιλο διαδραματίζεται το απόλυτο θρίλερ.

Έπειτα από δύο αγωνιστικές και οι τέσσερις ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς (τουτέστιν από μία νίκη)! Ως εκ τούτου όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (26/6, 19.00), οπότε η Σλοβακία παίζει με τη Ρουμανία και η Ουκρανία με το Βέλγιο σε δύο ματς τελικούς. Οι νικητές προφανώς θα προκριθούν στους 16, όμως υπάρχει στο βάθος και το ασύλληπτο σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας σε περίπτωση που και τα δύο ματς λήξουν ισόπαλα!

Σημειωτέον ότι σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύουν τα ακόλουθα κριτήρια: 1) Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, 2) Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 4) Συνολική διαφορά τερμάτων, 5) Καλύτερη επίθεση, 6) Διαδικασία πέναλτι εφόσον αγωνίζονται στο τελευταίο ματς του ομίλου και προκύπτει μεταξύ τους ισοβαθμία, 7) Λιγότεροι πόντοι ποινής - Fair Play, 8) Υψηλότερη κατάταξη στα προκριματικά του EURO 2024

Ο Τίλεμανς άνοιξε το σκορ στο 2' για το Βέλγιο και ο εξαιρετικός Ντε Μπρόινε σφράγισε το τρίποντο του Βελγίου στο 79' για το τελικό 2-0.

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

  1. Ρουμανία 3 (3-2)
  2. Βέλγιο 3 (2-1)
  3. Σλοβακία 3 (2-2)
  4. Ουκρανία 3 (2-4)

Τελευταία αγωνιστική

  • 26/6, 19.00 Σλοβακία - Ρουμανία
  • 26/6, 19.00 Ουκρανία - Βέλγιο

Highlights

To παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για το Βέλγιο καθώς μόλις στο 2' άνοιξε το σκορ. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κυκλοφόρησαν θαυμάσια και με υπομονή την μπάλα, ο Λουκάκου έστρωσε για τον Τίλεμανς, ο οποίος με ένα ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 1-0.

Στο 4' η Ρουμανία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η κεφαλιά του Μπούρτσα αποκρούστηκε απ' τον Καστέλς. Οι Βέλγοι είχαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως ο Λουκάκου στο 14' και ο Λουκεμπάκιο στο 18' δεν ήταν εύστοχοι.

Στο 64' ο Λουκάκου σκόραρε έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Ντε Μπρόινε, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ήταν το τρίτο γκολ του Βέλγου φορ που ακυρώνεται στο τουρνουά μετά από υπόδειξη του VAR καθώς είχαν προηγηθεί άλλα δύο στο ματς με τη Σλοβακία! Ο Λουκάκου είχε μεγάλη ευκαιρία και στο 66' αλλά ο Νίτσα απέκρουσε. 

Στο 68' ο Μαν είχε μια σημαντική στιγμή αλλά ο Καστέλς απέκρουσε. Τελικά το Βέλγιο βρήκε το δεύτερο γκολ που έψαχνε για να κλειδώσει το τρίποντο. Στο 80', έπειτα από βολέ του Καστέλς, ο Ντε Μπρόινε ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και τελείωσε ιδανικά τη φάση διαμορφώνοντας το 2-0.

Βέλγιο: Καστέλς, Καστάνιε, Φάες, Βερτόνχεν, Τεάτ (76' Ντεμπάστ), Τίλεμανς (72' Καράσκο), Ονάνα, Λουκεμπάκιο (56' Τροσάρντ), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (72' Μανγκαλά), Λουκάκου.

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου (89' Σορέσκου), Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου, Μ. Μάριν (68' Ολάρου), Μαν, Ρ. Μάριν, Στάντσιου, Μιχάιλα (67' Χάτζι), Ντράγκους (81' Αλιμπεκ).

ειδήσεις τώραEuro 2024Εθνική ΡουμανίαςEuroΕθνική Βελγίου