Αθλητισμός|24.06.2024 00:05

Euro 2024 - 1ος όμιλος: Δραματικό φινάλε και πρωτιά για τη Γερμανία με γκολ στο 92' - Ελπίζει η Ουγγαρία με τρομερό buzzer beater στο 100'

Newsroom

Η Γερμανία τα βρήκε... μπαστούνια απέναντι στην εξαιρετική Ελβετία, όμως όπως παραδοσιακά το συνηθίζει στις μεγάλες διοργανώσεις, βρήκε γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο φινάλε και τερμάτισε στην κορυφή του 1ου ομίλου, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Ελβετούς. Την ίδια στιγμή σε θρίλερ εξελίχθηκε και το άλλο ματς του ομίλου καθώς η Ουγγαρία πέτυχε το νικητήριο γκολ επί της Σκωτίας με buzzer beater στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων και ελπίζει να συνεχίσει στο Euro 2024 ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Η Ελβετία άνοιξε το σκορ με τον Εντόι στο 28' αλλά η Γερμανία ισοφάρισε στο 92' με τον Φίλκρουγκ, ενώ στο άλλο παιχνίδι η Ουγγαρία σκόραρε το χρυσό γκολ στο 100' με τον Σόμποτ!

Ως εκ τούτου, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του τρίτου ομίλου (Αγγλία, Δανία, Σλοβενία, Σερβία), ενώ η Ελβετία θα κοντραριστεί με τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου (Ιταλία, Αλβανία, Κροατία).

Highlights

Η βαθμολογία

  1. Γερμανία 7 (8-2)
  2. Ελβετία 5 (5-3)
  3. Ουγγαρία 3 (2-5)
  4. Σκωτία 1 (2-7)

Ελβετία - Γερμανία 1-1

Η Ελβετία είχε την ευκαιρία να νικήσει τη Γερμανία για πρώτη φορά μετά από 85 χρόνια αλλά και πάλι έμεινε με την... μπουκιά στο στόμα καθώς οι δύο αλλαγές του Νάγκελσμαν συνεργάστηκαν στο γκολ που έστειλε ξανά τους Γερμανούς στην κορυφή του 1ου ομίλου.

Η Γερμανία σκόραρε στο 17' με ωραίο σουτ του Άντριχ, όμως το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από έλεγχο σε video για επιθετικό φάουλ του Μουσιάλα.

Αντί να ανοίξουν το σκορ οι Γερμανοί, τα κατάφεραν οι Ελβετοί, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 30' ο Φρόιλερ ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έστρωσε για τον Εντόι, ο οποίος εκτέλεσε τον Νόιερ για το 1-0.

Μάλιστα η Ελβετία λίγο έλειψε να σκοράρει αμέσως μετά (31') και πάλι με τον Εντόι, ο οποίος σούταρε ελάχιστα έξω απ' τα δοκάρια του Νόιερ. Το γκολ των Ελβετών προκάλεσε εκνευρισμό στους Γερμανούς που επιδόθηκαν σε μια σειρά βεβιασμένων ενεργειών με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να απειλήσουν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Η Γερμανία είχε την υπεροχή, είχε την κατοχή, είχε 2-3 καλές στιγμές όμως τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Ελβετούς. Στο 50' ο Μουσιάλα νικήθηκε απ' τον Ζόμερ, ο οποίος απέκρουσε και την προσπάθεια του Κίμιχ στο 71'. Στο 85' η κεφαλιά του Χάβερτς βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 89' ο Τσάκα έπιασε ωραίο μακρινό σουτ αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά.

Τελικά οι Γερμανοί έσωσαν την παρτίδα στο 92'. Ο Ράουμ σέντραρε από αριστερά, ο Φίλκρουγκ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1 που έφερε και πάλι τη Γερμανία στην κορυφή του 1ου ομίλου και την Ελβετία στη δεύτερη θέση. 

Ελβετία: Ζόμερ, Σαρ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ, Φρόιλερ, Τσάκα, Άμπισερ, Ρίντερ (65' Βάργκας), Εντόι (65' Αμντουνί), Εμπολό (65' Ντουά).

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (61' Σλότερμπεκ), Μίτελσταντ (61' Ράουμ), Άντριχ (65' Μπέιερ), Κρόος, Μουσιάλα (76' Φίλκρουγκ), Γκιουντογκάν, Βιρτς (76' Σανέ), Χάβερτς.

Σκωτία - Ουγγαρία 0-1

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο. Το παιχνίδι ήταν κακό σε θέαμα, δίχως ποιότητα, δίχως φαντασία, δίχως φάσεις. Αντιθέτως, είχε δύναμη, πάθος και πολλά λάθη. Οι Σκωτσέζοι είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή (63-37%) αλλά δεν βρήκαν ευκαιρία, ενώ οι Ούγγροι απείλησαν μία φορά με κεφαλιά του Όρμπαν στο 41' με την μπάλα να βρίσκει και το δοκάρι. Ωστόσο ακόμα κι αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα το πιθανότερο είναι πως το τέρμα θα ακυρωνόταν ως οφσάιντ.

Στο 68' υπήρξε σοβαρός τραυματισμός του Βάργκα στο κεφάλι έπειτα από σύγκρουση στον αέρα με τον Γκαν και τον Ράλστον.

Το παιχνίδι διεκόπη για αρκετά λεπτά και ο Ούγγρος επιθετικός αποχώρησε με φορείο εν μέσω χειροκροτημάτων.

Η Ουγγαρία έγινε πιο απειλητική στα τελευταία λεπτά καθώς το παιχνίδι άνοιξε πολύ. Σέφερ, Σομποσλάι και Σόμποτ είχαν σπουδαίες ευκαιρίες, με τον τελευταίο να σημαδεύει το δοκάρι!

Στις καθυστερήσεις οι Σκωτσέζοι ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν μαζικά και απείλησαν με γκολ. Όμως έπειτα από ένα σουτ του ΜακΓκρέγκορ που κόντραρε, η Ουγγαρία έφυγε στην αντεπίθεση, ο Σαλάι άνοιξε για τον Σομποσλάι, ο οποίος γύρισεγια τον Σόμποτ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση γράφοντας το 1-0 για τους Ούγγρους σε ένα γκολ μπορεί να αποδειχτεί χρυσό.

Σκωτία: Γκαν, Ράλστον (83' ΜακΛίν), Ρόμπερτσον (89' Μόργκαν), Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν (76' Άρμστρονγκ), Χέντρι, ΜακΓκρέγκορ, ΜακΚένα, Γκίλμουρ (83' Κρίστι), Άνταμς (76' Σάκλαντ)

Ουγγαρία: Γκουλάτσι, Ορμπάν, Κερκέζ (87' Ζ. Νάγκι), Μπόλα, Μπότκα (86' Σόμποτ), Σομποσλάι, Ντάρνταϊ (74' Ατ. Σαλάι), Σέφερ, Στάιλς (61' Α. Νάγκι), Βάργκα (74' Άνταμ), Ρ. Σάλαϊ

Εθνική ΓερμανίαςΕθνική ΕλβετίαςΕθνική Ουγγαρίαςειδήσεις τώραΕθνική ΣκωτίαςEuroEuro 2024