Αθλητισμός|26.06.2024 00:00

Euro 2024: Δεν... βλέπεται αλλά τερμάτισε πρώτη η Αγγλία! Ανεπανάληπτη ισοβαθμία για Δανία και Σλοβενία που προκρίθηκαν

Newsroom

Η Αγγλία δεν... βλεπόταν για ακόμα μία φορά και κόλλησε στο 0-0 με τη Σλοβενία αλλά κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο του Euro 2024. Με το ίδιο σκορ έληξε και το άλλο ματς του ομίλου μεταξύ της Δανίας και της Σερβίας που βρήκε τους Δανούς να χαμογελούν και τους Σέρβους να... κλαίνε αποχωρώντας οριστικά απ' το τουρνουά. Αντιθέτως, ξέφρενα πανηγύρισαν οι Σλοβένοι, οι οποίοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίθηκαν σε νοκ άουτ φάση του Euro.

Για να συμβεί αυτό πάντως υπήρξε ένα θρίλερ 90λεπτων σε δύο γήπεδα, όπου όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Το 0-0 και στα δύο παιχνίδια έδινε ελπίδες σε όλους, όμως στο τέλος είχαμε τρεις... γάμους και μια κηδεία καθώς άπαντες χάρηκαν πλην των Σέρβων, που είχαν βασικό τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ενώ έπαιξε ως αλλαγή και ο Μλαντένοβιτς του Παναθηναϊκού (στον πάγκο έμειναν ο Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ και ο Μαξίμοβιτς του Τριφυλλιού).

Κι αν η πρώτη θέση της αήττητης (με μία νίκη και δύο ισοπαλίες) Αγγλίας ήταν απλή υπόθεση καθώς τα Τρία Λιοντάρια είχαν δύο βαθμούς περισσότερους απ' τους διώκτες τους, δεν συνέβη το ίδιο και για τη δεύτερη θέση που κρίθηκε στη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας!

Οι Δανοί και οι Σλοβένοι των άσων του Παναθηναϊκού Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς τερμάτισαν μαζί στους τρεις βαθμούς με τρεις ισοπαλίες, 2-2 γκολ και 1-1 στο μεταξύ τους παιχνίδι! Ακόμα και στο επόμενο κριτήριο του Fair Play, που αφορά το ποινολόγιο για τις κάρτες, οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με 6-6! Έτσι η δεύτερη θέση κρίθηκε στο ποια ομάδα είχε καλύτερο συντελεστή στο ranking των προκριματικών του Euro. Εκεί η Δανία ήταν ανώτερη ως 9η, ενώ η Σλοβενία ήταν 15η.

Στους 16 οι Άγγλοι θα παίξουν με τον τρίτο είτε του 4ου (Ολλανδία), είτε του 5ου (Βέλγιο, Ουκρανία, Σλοβακία, Ρουμανία), είτε του 6ου ομίλου (Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία), οι Δανοί θα αντιμετωπίσουν τους οικοδεσπότες Γερμανούς και οι Σλοβένοι θα αναμετρηθούν είτε με την Πορτογαλία είτε με την πρώτη του 5ου ομίλου (Βέλγιο, Ουκρανία, Σλοβακία, Ρουμανία).

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

  1. Αγγλία 5 (2-1)
  2. Δανία 3 (2-2)
  3. Σλοβενία 3 (2-2)
  4. Σερβία 2 (1-2)

Highlights

Αγγλία - Σλοβενία 0-0

Το άγχος ήταν εμφανές και στις δυο πλευρές του γηπέδου απ' το ξεκίνημα του ματς. Το θέαμα ήταν κάκιστο, οι καλές φάσεις ελάχιστες και γενικώς το ποδόσφαιρο που παίχθηκε ήταν απογοητευτικό.

Ό,τι πιο ενδιαφέρον συνέβη στο α' ημίχρονο ήταν ένα (ορθώς) ακυρωθέν γκολ του Σάκα στο 20' ως οφσάιντ και μία προβολή του Κέιν, ο οποίος όμως δεν βρήκε την μπάλα. Την ίδια στιγμή η Σλοβενία δεν είχε ούτε υποψία φάσης!

Εξίσου αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αγγλία δεν μπόρεσε να βγάλει κάτι θετικό στο γήπεδο και η Σλοβενία που μπορεί να μην απείλησε, έφτασε με άνεση στο 0-0 που της χάρισε μια ιστορική πρόκριση σε νοκ άουτ του Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αντιθέτως οι Άγγλοι μολονότι κατέλαβαν την πρώτη θέση, προβλημάτισαν ξανά με την εμφάνισή τους.

Αγγλία: Πίκφορντ, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ Άρνολντ), Γκουέχι, Στόουνς, Γουόκερ, Ράις, Γκάλαχερ (46' Μάινου), Μπέλινγκχαμ, Σάκα (70' Πάλμερ), Φόντεν (89' Γκόρντον), Κέιν.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρούξιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (91' Μπάλκοβετς), Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (85' Στάνκοβιτς), Στογιάνοβιτς, Σπόραρ (85' Τσέλαρ), Σέσκο (75' Ίλιτσιτς).

Δανία - Σερβία 0-0

Η Δανία επέβαλε τον ρυθμό με το ξεκίνημα του ματς. Πήρε τον έλεγχο, είχε την κατοχή και έπαιξε στο μισό γήπεδο τη Σερβία που είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο 45λεπτο. Η πιο ωραία φάση ουσιαστικά ήταν ως μη γενόμενη καθώς στο 22' οι Δανοί σκόραραν μετά από ωραία εκτέλεση κόρνερ του Έρικσεν, όμως προηγουμένως η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ. Οι Δανοί είχαν δυο-τρεις τελικές με τον Χόιλουντ στο 32' και με τον Βιντ στο 39' όμως ο Ραΐκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα.

Η είσοδος του Τάντιτς και του Γιόβιτς στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου έδωσε μεγαλύτερη οντότητα στους Σέρβους που πήραν μέτρα στο γήπεδο. Μάλιστα στο 55' η Σερβία σκόραρε μετά από γύρισμα του Γιόβιτς και αυτογκόλ του Βέστεργκααρντ, όμως στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε οφσάιντ και ορθώς δεν μέτρησε το γκολ.

Στο 89' η Σερβία είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Βλάχοβιτς που κατέληξε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια, ενώ στο 92' το πλασέ του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς δεν προβλημάτισε τον Σμάιχελ.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Βέστεργκορ, Μπα (77' Κρίστιανσεν), Χόιμπιεργκ, Χιούλμαντ (77' Ντιλέινι), Μέλε, Ερικσεν (88' Πόουλσεν), Χόιλουντ (58' Ντόλμπεργκ), Βιντ (46' Σκοβ Όλσεν)

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Μιχαΐλοβιτς (73' Μλαντένοβιτς), Γκούντελι (46' Γιόβιτς), Ιλιτς (67' Βλάχοβιτς), Ζίβκοβιτς, Λούκιτς (87' Μιλίνκοβιτς - Σάβιτς), Σάμαρντζιτς (46' Τάντιτς), Μίτροβιτς

Εθνική ΣερβίαςEuroΕθνική ΣλοβενίαςΕθνική ΑγγλίαςEuro 2024Εθνική Δανίαςειδήσεις τώρα