Αθλητισμός|28.06.2024 09:12

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Σάλος με την απόφαση της Ολλανδίας να αγωνιστεί στο Παρίσι καταδικασμένος για βιασμό κοριτσιού

Newsroom

Προβληματισμό προκάλεσε η είδηση πως o καταδικασμένος για βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, Στίβεν βαν ντε Βέλντε, θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες εκπροσωπώντας την Ολλανδία στο μπιτς βόλεϊ.

Σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, το 2014 ο 19χρονος τότε Ολλανδός καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό του κοριτσιού που ήταν 12 ετών.

Αποφυλακίστηκε τελικά τρία χρόνια μετά και επιλέχθηκε φέτος να εκπροσωπήσει την Ολλανδία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ανησυχίες από την Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τη συγκεκριμένη επιλογή των Ολλανδών ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παραμένει ουδέτερη τονίζοντας πως η επιλογή είναι ζήτημα των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και πως δεν της επιτρέπεται να παρέμβει.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ολλανδική ομοσπονδία βόλεϊ, Nevobo, ο ντε Βέλντε δήλωσε ότι είναι ευγνώμων για την ευκαιρία που του δόθηκε.

«Καταλαβαίνω ότι εν όψει του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, αυτό μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.«Λόγω της δεύτερης ευκαιρίας που πήρα από τους γονείς μου, τους φίλους, τους γνωστούς και τους συναδέλφους μου, οι οποίοι με αποδέχτηκαν ξανά μετά το μεγαλύτερο λάθος της νεαρής τότε ζωής μου», είπε.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλλανδίαειδήσειςμπιτς βόλεϊβιασμόςΠαρίσιειδήσεις τώρα