Αθλητισμός | 02.07.2024 21:00

Euro 2024: Ρουμανία - Ολλανδία 0-3

Newsroom

Με μια κυριαρχική εμφάνιση η Ολλανδία διέλυσε τη Ρουμανία και πήρε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Οι Οράνιε που θα αντιμετωπίσουν στην οχτάδα τον νικητή του ζευγαριού μεταξύ Αυστρίας και Τουρκίας, ήταν καταιγιστικοί απέναντι στους Ρουμάνους. Πέτυχαν τρία γκολ κι είχαν επίσης ένα δοκάρι, πολλές ευκαιρίες και ακόμα ένα ακυρωθέν γκολ σε μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κόντι Χάκπο, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για τον θρίαμβο με ένα θαυμάσιο γκολ (έφτασε τα τρία στο τουρνουά) και μια ασίστ «πάρε-βάλε» με μια μαγική ενέργεια, ενώ βρήκε άλλα δύο τέρματα απ' τον ερχόμενο απ' τον πάγκο Ντόνιελ Μάλεν.

Οι Ρουμάνοι μπορεί να υπέστησαν μια βαριά ήττα, όμως αποχαιρετούν με ψηλά το κεφάλι το Euro 2024, καθώς πραγματοποίησαν μια εξαιρετική πορεία. Κατέλαβαν την πρώτη θέση σε έναν δύσκολο όμιλο με Βέλγιο, Σλοβακία και Ουκρανία και έφτασαν μέχρι τους 16.

Η... μαγεία του Χάκπο

Highlights

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο στο ξεκίνημά του με τους Ρουμάνους να βγάζουν αρκετή ένταση. Μάλιστα είχαν μια καλή στιγμή στο 15' με σουτ του Μαν που κατέληξε λίγο πάνω απ' τα δοκάρια.

Η ποιότητα όμως των Ολλανδών ήταν αρκετή για να φέρει το πρώτο γκολ στο ματς. Στο 20' ο Χάκπο κινήθηκε εξαιρετικά με την μπάλα, πάτησε περιοχή και με ένα καταπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Νίτσα που δεν μπόρεσε να σταματήσει την πορεία προς τα δίχτυα.

Η... φλόγα της Ρουμανίας έσβησε μετά το γκολ, ενώ οι Ολλανδοί πήραν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κυριαρχώντας στο γήπεδο. Απείλησαν μάλιστα με τον Ντε Φράι στο 26' και με τον Σίμονς στο 44'. 

Η Ολλανδία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο β' ημίχρονο. Στο 54' ο Ντεπάι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όπως και ο Φαν Ντάικ, ο οποίος είχε δοκάρι στο 58'.

Το καλό διάστημα της Ολλανδίας συνεχίστηκε καθώς η πίεση έφερε ένα γκολ στο 63' και πάλι με τον Χάκπο. Ωστόσο το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Στο 68' ο Ντεπάι άγγιξε το γκολ με εκτέλεση φάουλ, όπως και στο 74' ο Φέρμαν που σούταρε ελάχιστα άουτ, αλλά και ο Χάκπο στο 80'.

Η ολοκληρωτική κυριαρχία της Ολλανδία τελικά καρποφόρησε στο 83'. Ο Χάκπο έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια πάνω στη γραμμή, απέφυγε έναν αντίπαλο και έστρωσε στον Μάλεν, ο οποίος έκανε την προβολή και σκόραρε για το 2-0.

Στο 90+3' η Ολλανδία έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκρισή της με ένα τρίτο γκολ. Ο Μάλεν κουβάλησε την μπάλα για αρκετά μέτρα στο γήπεδο και τελείωσε ιδανικά τη φάση για το τελικό 3-0.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (69' Φαν ντε Φεν), Ρέιντερς, Σούτεν (69' Φέρμαν), Σίμονς, Μπέρχβαϊν (46' Μάλεν), Χάκπο (84' Βέγκχορστ), Ντεπάι (90+2' Μπλιντ).

Ρουμανία: Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρκα, Μόγκος (38' Ρακοβίταν), Ρ. Μαρίν, Χάτζι (72' Τσικάλνταου), Μαν, Στάντσιου (88' Ολάρου), Μ. Μαρίν (72' Άλιμπετς), Ντράγκους (72' Μιχάιλα).

Εθνική ΟλλανδίαςΕθνική Ρουμανίαςειδήσεις τώραEuro 2024Euro