Αθλητισμός|03.07.2024 23:25

Wimbledon: Τσέκαρε το εισιτήριο για τη φάση των 32 η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν σταθερή στο παιχνίδι και επικράτησε της Αράντσκα Ρους σφραγίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Wimbledon, όπου και θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (5/7) την Έμα Ραντουκάνου.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.9), πήρε τη νίκη επί της 33χρονης Ολλανδέζας (Νο.56) με 7-5, 6-3 σε 89 λεπτά και έκλεισε θέση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην καριέρα της. Επιστρέφει, μάλιστα, στις «32» ενός Grand Slam για πρώτη φορά μετά το Australian Open 2023!

Ήταν η έκτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες με τη Ρους, κόντρα στην οποία έχει χάσει μόνο ένα σετ! Το θετικότερο όλων όμως για τη Σάκκαρη είναι πως μετά από ενάμιση χρόνο κακών εμφανίσεων σε Grand Slam, πανηγύρισε δύο σερί νίκες κάνοντας μια καλή εκκίνηση στο λονδρέζικο τουρνουά.

Το επόμενο εμπόδιο πάντως θα είναι σαφώς υψηλότερο καθώς η Ραντουκάνου πέραν του ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχα, είναι πλέον και σε καλή φόρμα, ενώ θα παίζει και εντός έδρας έχοντας τη στήριξη του βρετανικού κοινού που την αγαπάει.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί σε ένα ιστορικό ματς στα ημιτελικά του US Open 2021. Η Σάκκαρη έμοιαζε ικανή για τον τίτλο, όμως τελικά επικράτησε η Ραντουκάνου, η οποία αργότερα σήκωσε και το τρόπαιο.

WimbledonΤένιςΜαρία Σάκκαρη