Αθλητισμός|07.07.2024 20:25

Formula 1: Θρίαμβος του Λιούις Χάμιλτον και της Mercedes στο Σίλβερστοουν!

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε! Το ίδιο και η Mercedes! Μετά την απρόσμενη νίκη του Τζορτζ Ράσελ την περασμένη Κυριακή στην Αυστρία, η Mercedes πανηγύρισε τη δεύτερη σερί επικράτησή της. Τούτη τη φορά ήταν ο Χάμιλτον, που κυριάρχησε σε μια πίστα που μοιάζει με το... σπίτι του.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, έπειτα από έναν στρατηγικό αγώνα, αναδείχθηκε νικητής για ένατη φορά στο Σίλβερστοουν, επίδοση που ουδείς άλλος έχει στην ιστορία της Formula 1. Ο Χάμιλτον, ο οποίος είχε να πανηγυρίσει από τον Δεκέμβριο του 2021 (!) στη Σαουδική Αραβία, πέτυχε την 104 νίκη του διευρύνοντας το ρεκόρ νικών που κατέχει. 

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ο Λάντο Νόρις με McLaren στην τρίτη. Ακολούθησαν οι Πιάστρι, Σάινθ, Χούλκενμπεργκ, Στρολ, Αλόνσο, Άλμπον και Τσουνόντα.

Αντιθέτως, ο Ράσελ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την pole pisition που πήρε καθώς εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα στον 34ο γύρο. Εξίσου καταστροφικός ήταν ο αγώνας και για τον Λεκλέρκ που έμεινε 14ος και για τον Πέρες που έμεινε 17ος.

Κερδισμένος πάντως στη μάχη για τον τίτλο ήταν και πάλι ο Φερστάπεν, ο οποίος αύξησε τη διαφορά του απ' τον Νόρις και οδεύει ολοταχώς για τον τέταρτο σερί τίτλο.

MercedesΜαξ ΦερστάπενRed BullΛιούις ΧάμιλτονFormula 1Λάντο ΝόριςMcLarenGP Αγγλίας Σίλβερστοουν