Αθλητισμός|09.07.2024 08:19

«Οι παίκτες δέχθηκαν επίθεση και αμύνθηκαν» - Τι υποστηρίζει η Ομοσπονδία Μπάσκετ της Κροατίας για τον άγριο καυγά Ζούμπατς και Σάριτς

Newsroom

Οι Κροάτες NBAer Ίβιτσα Ζούμπατς και Ντάριο Σάριτς ενεπλάκησαν σε επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/7) λίγες ώρες μετά από τον αποκλεισμό τους από την Ελλάδα στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ.

Το επεισόδιο

Σύμφωνα με το TMZ, ο Ζούμπατς (αγωνίζεται με τους Λος Άντζελες Κλίπερς στο ΝΒΑ) είχε έντονο διάλογο με τους άνδρες που φέρεται να ήταν οι security του μαγαζιού και ο Σάριτς (παίκτης των Ντένβερ Νάγκετς) προσπάθησε να τον βοηθήσει, πριν δεχθεί χτύπημα με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Ο Σάριτς προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Ζούμπατς, ο οποίος όμως φαίνεται να χτυπήθηκε από άλλον. Μάλιστα, κάποιος έκανε κεφαλοκλείδωμα στον Σάριτς και τον έριξε στο έδαφος ενώ δέχτηκε και χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Μπάσκετ της Κροατίας

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο κλαμπ της παραλιακής εξέδωσε η ομοσπονδία μπάσκετ της Κροατίας.

Η κροατική ομοσπονδία υποστηρίζει ότι οι παίκτες της δέχτηκαν επίθεση από θαμώνες κι αμύνθηκαν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Η ανακοίνωση της κροατικής ομοσπονδίας για το επεισόδιο στην παραλιακή αναφέρει: «Σε απάντηση ερωτημάτων από μέσα ενημέρωσης σχετικά με φωτογραφίες που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα και ιστοσελίδες η Κροατική Ομοσπονδία Μπάσκετ απαντά ως εξής:

Μετά τον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στην Ελλάδα και το δείπνο της ομάδας, ο προπονητής ευχαρίστησε τους παίκτες για την προσπάθειά τους και τους άφησε ελεύθερους, καθώς δεν υπήρχε κοινή επιστροφή στο Ζάγκρεμπ, αλλά αντίθετα οι παίκτες θα κατευθύνονταν σε διαφορετικούς προορισμούς.

Μετά από αρκετές εβδομάδες δύσκολης προετοιμασίας και αγώνων, οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι πριν να επιστρέψουν στην πατρίδα ή στους συλλόγους τους. Ενώ ήταν σε ένα από τα κλαμπ της Αθήνας, κάποιοι παίκτες μας δέχτηκαν επίθεση, αρχικά λεκτική και στη συνέχεια σωματική, γεγονός που τους έκανε φυσικά να αμυνθούν. Ήταν ένα σύντομο επεισόδιο που διακόπηκε από την παρέμβαση των εργαζομένων στο κλαμπ».

Εθνική ομάδαειδήσειςΕθνική Κροατίαςμπάσκετειδήσεις τώραπροολυμπιακό τουρνουά