Αθλητισμός|10.07.2024 19:45

Super League: Ψηφίστηκε η αλλαγή στο φορμάτ του πρωταθλήματος - Οριστικά με τέσσερις ομάδες τα πλέι οφ!

Newsroom

Η Super League αποφάσισε ομόφωνα να αλλάξει το φορμάτ του πρωταθλήματος της σεζόν 2024-25. Kαι η αλλαγή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς τα πλέι οφ που θα κρίνουν τον πρωταθλητή θα διεξάγονται μεταξύ των τεσσάρων πρώτων ομάδων κι όχι των έξι, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Σημειωτέον ότι το πρωτάθλημα Super League 2024-25 θα αρχίσει στις 17 Αυγούστου.

Οι τέσσερις ομάδες που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ θα διατηρούν τους βαθμούς που συγκέντρωσαν κατά την κανονική περίοδο.

Ξέχωρα από το γκρουπ για την ανάδειξη του πρωταθλητή μεταξύ των τεσσάρων, μετά το πέρας των δύο γύρων της regular season, θα παίζουν το δικό τους μίνι πρωτάθλημα και οι ομάδες που τερματίζουν στις θέσεις 5-8 με φόντο το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, διότι πλέον η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία ευρωπαϊκή θέση από τη μεθεπόμενη σεζόν. Σε αντίθεση όμως με τα πλέι οφ για τον πρωταθλητή, σ' αυτό το γκρουπ οι βαθμοί των ομάδων απ' την κανονική περίοδο θα διαιρούνται διά δύο.

Τέλος, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-14, θα διατηρήσουν τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας, και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ομάδες συντάχθηκαν με αυτή τη μεγάλη αλλαγή, αφού και ο Άρης παρότι αρχικά εμφανιζόταν αρνητικός, αποφάσισε να ταχθεί υπέρ του νέου φορμάτ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον διαφωνούντες.

Πρόκειται για μία απόφαση που θα κάνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα, τόσο στη μάχη για τηνάδειξη του πρωταθλητή, όσο και για την έξοδο στην Ευρώπη και την αποφυγή του υποβιβασμού, αφού πλέον θα διεκδικούν το πέμπτο εισιτήριο και ομάδες που μέχρι πρότινος συμμετείχαν στα πλέι άουτ κάνοντας ουσιαστικά... αγγαρεία.

H ανακοίνωση της Superleague μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης αναφέρει: «Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2024-25, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Super League.

Η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 2024-25 θα πραγματοποιηθεί με Playoffs για τις θέσεις 1 έως 4 και 5 έως 8 (με διαίρεση δια δύο των βαθμών της κανονικής περιόδου για τις ομάδες 5 έως 8) και Playouts για τις θέσεις 9 έως 14».

ειδήσεις τώραSuperLeague