Αθλητισμός|13.07.2024 12:17

Σάλος στην ομάδα βόλεϊ της Βραζιλίας: Εκδιώχθηκε η Σέιλα Κάστρο για μήνυμα στην πρώην σύντροφο της Γκάμπι Γκιμαράες

Κώστας Ασημακόπουλος

Το τέλος της σχέσης της Σέιλα Κάστρο και της Γκάμπι Γκιμαράες που είναι δύο τεράστιες προσωπικότητες του βραζιλιάνικου βόλεϊ, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στα ΜΜΕ και στα κοινωνικά δίκτυα και μάλιστα λίγες ώρες πριν η αποστολή της ομάδας βόλεϊ γυναικών περάσει την πύλη του Ολυμπιακού Χωριού στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η διακριτικότητα που χαρακτήριζε το μεγαλύτερο διάστημα της σχέσης των δύο Ολυμπιονικών έδωσε αφορμή για μια σειρά από αντιπαραθέσεις μετά την ανακοίνωση του τέλους της σχέσης τους.



Η Σέιλα Κάστρο υπήρξε από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες όλων των εποχών στη Βραζιλία και στο Παγκόσμιο βόλεϊ και είναι πλέον μέλος της τεχνικής επιτροπής της ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας. Eίναι χρυσή Ολυμπιονίκης το 2008 και το 2012 και ασημένια το 2000.

 

Η Γκάμπι Γκιμαράες είναι η αρχηγός της ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας και ασημένια Ολυμπιονίκης το 2000. Κράτησαν τη σχέση τους διακριτική για περίπου δυόμισι χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχαν κάνει ποτέ δημόσια δήλωση για τη σχέση τους, εκατομμύρια θαυμαστές και οπαδοί τους (η Σέιλα μετράει 900.000 ακολούθους και η Γκάμπι 1,4 εκ.) από καιρό τροφοδοτούσαν το διαδίκτυο με φωτογραφίες και αναρτήσεις και αποκαλούσαν στοργικά το ζευγάρι ως #sheibi.



Σύμφωνα με το volleynews.gr ο χωρισμός της Σέιλα με τη Γκάμπι δεν ήταν δυνατόν να περάσει απαρατήρητος. Στα social media, οι θαυμαστές παρατήρησαν την έλλειψη αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο και την αφαίρεση κοινών φωτογραφιών αλλά και το αμοιβαίο unfollow.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν η Γκάμπι δημοσίευσε και αμέσως μετά διέγραψε ένα μήνυμα σχετικά με τα χαρακτηριστικά των χειριστικών ανθρώπων, ενώ η Σέιλα αναδημοσίευσε ένα αινιγματικό απόφθεγμα για τον πόνο, την «αυτοανακάλυψη» και τον «αυτοπροσδιορισμό».

Η διαμάχη εντάθηκε με την αποκάλυψη ενός πλαστού προφίλ που που αποδίδεται στην Σέιλα και μέσω του οποίου έγιναν προσβλητικές αναφορές στη Γκάμπι.



Η βραζιλιάνικη ομοσπονδία με ανακοίνωση της ανέφερε πως η Σέιλα θα μείνει εκτός αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων και αμέσως μετά η Σέιλα εθεάθη να κάνει διακοπές στο θέρετρο Σακουαρέμα. Είναι άγνωστο εάν η βραζιλιάνικη ομοσπονδία θα απομακρύνει τη Σέιλα και από διευθύντρια του βόλεϊ.

 

Τόσο η Σέιλα όσο και η Γκάμπι (με το Νο 10 είναι αρχηγός) επέλεξαν να μην σχολιάσουν δημόσια τις προσωπικές λεπτομέρειες του χωρισμού τους, εστιάζοντας στην καριέρα τους και την υποστήριξη που έχουν λάβει από τους θαυμαστές τους.

Η αθλητική κοινότητα και οι οπαδοί των αθλητών, με τη σειρά τους, παρακολούθησαν στενά κάθε εξέλιξη αυτής της ιστορίας που επηρεάζει ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ οι θαυμαστές των δύο σταρ παρατήρησαν πως από τον λογαριασμό της Σέιλα έφυγαν ορισμένες φημισμένες βολεϊμπολίστριες όπως η Άνα Καρολίνα Ντα Σίλβα «Κάρολ» και η Πρισίλα Ντάριο.

Παρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024βόλεϊμπούλινγκΕθνική Βραζιλίας