Αθλητισμός|13.07.2024 19:30

Νέα «βασίλισσα» στο Wimbledon η Κρεϊτσίκοβα! Δεύτερος σερί χαμένος τελικός για την Παολίνι

Newsroom

Η Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα επικράτησε στον τελικό του Wimbledon την Τζάσμιν Παολίνι και πανηγύρισε τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της! Η 28χρονη Τσέχα (No.32 στον κόσμο), δεν λύγισε ούτε από τη ατμόσφαιρα, ούτε από την αντεπίθεση της Ιταλίδας (Νο.7) και νίκησε με 6-2, 2-6, 6-4 σε 2 ώρες και 56 λεπτά.

Η τενίστρια απ' το Μπρνο έχει πλέον δύο στα δύο σε τελικούς major! Έρχεται... από το πουθενά και εκπλήσσει όλο τον κόσμο! Το ίδιο έκανε και στο Παρίσι το 2021, όπου εκτός των άλλων χρειάστηκε να σβήσει μέχρι και ματς πόιντ της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Τότε ήταν νούμερο 33 στον κόσμο, τώρα τα κατάφερε ούσα στο 32!

Η Κρεϊτσίκοβα, η οποία είναι... μετρα στο διπλό, έγινε η τέταρτη Τσέχα μετά τις Νοβότνα (που ήταν και μέντοράς της), Κβίτοβα, Βοντρούσοβα που κατακτά τον τίτλο στο Λονδίνο και μαζί με διπλό και μεικτό διπλό έχει ρεκόρ 12-1 σε τελικούς Grand Slam!

Όσο για την Παολίνι; Σίγουρα υπάρχει η πίκρα για τον δεύτερο σερί χαμένο major τελικό της (μετά την ήττα από τη Σβιόντεκ στο Roland Garros πριν από ένα μήνα), αλλά η φετινή μεταμόρφωσή της είναι απίστευτη και σίγουρα κέρδισε τις καρδιές όλων των φίλων του τένις με τον χαρακτήρα την προσωπικότητά της.

Wimbledonειδήσεις τώραΜπάρμπορα ΚρεϊτσίκοβαΤένις