Αθλητισμός | 14.07.2024 19:03

Ξανά στον θρόνο… άνευ αγώνος ο Αλκαράθ: Επικράτησε με 3-0 σετ του Τζόκοβιτς

Newsroom

Αντί για ντέρμπι, ελεγχόμενος περίπατος: ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε με 3-0 σετ του «λαβωμένου» Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά τον τίτλο στο Wimbledon!

Τιτανομαχία. Μάχη μέχρις εσχάτων. Μπρα ντε φερ έως τελικής πτώσης. Αυτές, τουλάχιστον, ήταν οι προσδοκίες πριν την έναρξη του αγώνα. Κι εδώ που τα λέμε, δικαίως: ο Νόβακ Τζόκοβιτς θ’ αντιμετώπιζε τον Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Γουίμπλεντον, στο rematch του περσινής επικής τους αναμέτρησης, στο ιστορικότερο τουρνουά του πλανήτη. 

Και η αλήθεια είναι πως το πρώτο game προμήνυε… ματσάρα: με τον Σέρβο θρύλο στο σερβίς παίχτηκαν 14 λεπτά εκπληκτικού τένις, πριν κάνει, εν τέλει, το break ο Ισπανός και μπει μπροστά στο σκορ με 1-0. 

Από εκείνο το σημείο και μετά, ωστόσο, αντί ο Τζόκοβιτς να πατήσει το κουμπί που τον μετατρέπει, ως συνήθως, από άνθρωπο σε ρομπότ, είδε να τον πληρώνει με το ίδιο τενιστικό νόμισμα ο αντίπαλός του και να τον διαλύει στα εξ ων συνετέθη. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σ’ αυτό μάλλον έπαιξε και το γεγονός πως ο Νόλε έκανε προσφάτως εγχείρηση στον μηνίσκο του και δεν κινούταν με τη συνηθισμένη του άνεση στο κορτ… 

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο σετ, μετά από εκείνο το παρθενικό break που δέχτηκε με το “Good evening”, ο Νόβακ κατέρρευσε κάνοντας κάκιστες επιλογές, με το φιλέ (μόλις 4/12 κερδισμένους πόντους, έναντι 4/4 του Κάρλος) ν’ αποδεικνύεται διακεκαυμένη ζώνη για τον ίδιο. Έτσι, ο Αλκαράθ «έγραψε» το υπέρ του 1-0 με 6-2, σε σκάρτα 41 λεπτά- με το πρώτο τέταρτο, όπως είπαμε, να παίζεται στο πρώτο μόλις game.

Στο δεύτερο η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε: δύο εμφατικά break από το παιδί-θαύμα (που κινείται ολοταχώς για να γίνει ανίκητος άντρας…), ουδεμία υποψία έστω και για break point για τον Σέρβο και το 2-0, εκ νέου με 6-4, σε 35΄. 

Το τρίτο ήταν μία κατά τι διαφορετική ιστορία: οι δύο παίκτες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 8o game (4-4), όμως εκεί ο Αλκαράθ έκανε το break και σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Μπήκε μπροστά με 40-0 και είχε τρία championship points, όμως αίφνης ο «Τζόκερ» θυμήθηκε ποιος είναι και «έσβησε» και τα τρία, κάνοντας το break και οδηγώντας, εν συνεχεία, το σετ στο tie-break. 

Εκεί, όμως, η συνολική ανωτερότητα του Κάρλος φάνηκε και πάλι και μετά από 2,5 ώρες αρκετά μονόπλευρου αγώνα έφτασε στη νίκη με 6-2, 6-2, 7-6 (4). 

Νόβακ ΤζόκοβιτςΚάρλος ΑλκαράθWimbledonειδήσεις τώρα