Αθλητισμός|16.07.2024 22:18

Κλήρωση πρωταθλήματος Super League: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός το πρώτο ντέρμπι - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Newsroom

Πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα το βράδυ της Τρίτης (16/7) η κλήρωση της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2024/25 στη λίμνη της Βουλιαγμένης, με την κανονική διάρκεια να ξεκινάει στις 17/18 Αυγούστου και το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 8/9 Μαρτίου του 2025.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, ενώ η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΟΦΗ στην άδεια λόγω τιμωρίας «OPAP Arena». Ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του Βόλου, ενώ ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον Asteras Aktor.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, έχουμε τη μάχη του Ατρομήτου με τον Άρη, αυτή του Παναιτωλικού με τη Λαμία, αλλά και την μονομαχία των νεοφώτιστων ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Athens Kallithea.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική

ΑΕΚ-ΟΦΗ

Ατρόμητος-Άρης

Βόλος-Ολυμπιακός

Λεβαδειακός-Athens Kallithea

Παναθηναϊκός-Asteras AKTOR

Παναιτωλικός-Λαμία

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός

Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, στην Τούμπα, θα είναι το πρώτο για τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα διεξαχθεί την 4η αγωνιστική, αφού ως είθισται τα τελευταία χρόνια, μέσω των κλειδάριθμων, αλλά και των δεδομένων, που μπαίνουν στο πρόγραμμα του κεντρικού υπολογιστή, που έκανε την κλήρωση, δεν «πέφτει» ντέρμπι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της Super League

Το νέο σύστημα διεξαγωγής

Η νέα σεζόν της Stoiximan Super League φέρνει και νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (10/7) εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν playoffs από τις θέσεις 1 έως 4 και από τις θέσεις 5 έως 8. Στα playoffs των θέσεων 5-8 οι ομάδες θα μπαίνουν με την διαίρεση των βαθμών τους στην κανονική διάρκεια δια δύο. Στην Ελλάδα θα δοθούν από τη νέα σεζόν πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που θα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
  • Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League
  • Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
  • Τρίτος: 2ος προκριματικός Conference League
  • Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

Με λίγα λόγια, στα playoffs των θέσεων 1-4, εκτός από το πρωτάθλημα οι ομάδες θα παλέψουν και για τα καλύτερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στα playoffs 5-8, ο πρώτος θα πάρει εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό του Conference League, εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή πρόκριση μέσω πρωταθλήματος.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν playouts για της θέσεις 9 έως 14, με τις δύο τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται στην Super League 2. Όλα τα playoffs και τα playouts θα έχουν διπλούς αγώνες.

πρωτάθλημαΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚΑΕΚειδήσειςκλήρωσηειδήσεις τώραSuper League