Αθλητισμός|24.07.2024 12:17

Ηχηρό μήνυμα από τον Μίλαν Τράικοβιτς: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κρατάω τη σημαία της Κύπρου με πολλή υπερηφάνεια

Newsroom

Με ένα δυνατό μήνυμα απαντά στους επικριτές για το γεγονός πως είναι ο δεύτερος σημαιοφόρος της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Μίλαν Τράικοβιτς.

Ο αθλητής του στίβου που δέχεται επικρίσεις για την καταγωγή του, τονίζει πως θα κρατήσει με υπερηφάνεια την σημαία της χώρας όπου μεγάλωσε, πήγε σχολείο, σπούδασε, παντρεύτηκε και εκπροσωπεί σε μεγάλες διοργανώσεις, έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις.

Το μήνυμα του Μίλαν Τράικοβιτς

«Είμαι ο Μίλαν Τράικοβιτς. Γεννήθηκα στη Σερβία το 1992.

Το 2001 μετακόμισα στη Κύπρο με την οικογένεια μου για μια καλύτερη ζωή μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

Πήγα στο δημοτικό σχολείο Αγίου Τύχωνα, γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου και στο λύκειο Λινόπετρας αποφοιτώντας το 2011 με αριστείο. Σπούδασα πολυμέσα και γραφικές τέχνες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 2015 πήρα το πτυχίο μου.

Μετά τις σπουδές μου εντάχθηκα στην Εθνική φρουρά και τελείωσα τη σχολή μαχητών με κόκκινο μαχητόσημο.

Είμαι παντρεμένος με τη Κύπρια Νίκη Σταύρου. Παντρευτήκαμε σε ορθόδοξο ναό, με κουμπάρο τον παιδικό μου φίλο Κύπριο Κώστα Κυνηγό.

Πήρα το κυπριακό διαβατήριο το 2013 και απο εκείνη τη μέρα αντιπροσωπώ τη Κύπρο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με πολλές διακρίσεις.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι θα κρατάω τη σημαία της Κύπρου με πολλή υπερηφάνεια. Όλοι οι αθλητές μπορούσαν να την κρατήσουν και το ίδιο περήφανοι θα είμασταν ολοι μας. Ο Παύλος θα είναι στη Μασσαλία λόγο της θάλασσας, ο Μάριος αγωνίζεται την επόμενη μέρα και είναι πιο σωστό να ξεκουραστεί, εγώ έχω 10 μέρες μέχρι τον αγώνα μου και δέχτηκα να την πάρω με πολλή περηφάνεια.

Το πόσο Κυπραίος νιώθω και είμαι το δείχνουν τα αποτελέσματα μου και η ανθρωπιά μου.

Καλή επιτυχία σε όλη την κυπριακή αποστολή.

 

Μίλαν ΤραΐκοβιτςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ΚύπροςΠαρίσιειδήσεις τώρα