Αθλητισμός|24.07.2024 13:00

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από κινητό μέχρι...προφυλακτικά μέσα στα gift bags των αθλητών

Newsroom

Με τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες να βρίσκονται προ των πυλών, το Παρίσι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τους 10.672 αθλητές που θα λάβουν μέρος σε συνολικά 329 αγωνίσματα. Πολλοί βρίσκονται ήδη στην Πόλη του Φωτός, ενώ κάποιοι θα φτάσουν τις υπόλοιπες ημέρες με την Τελετή Εναρξης να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή το βράδυ.

Ωστόσο όσοι αθλητές καταφτάνουν στο Ολυμπιακό Χωριό που βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, έρχονται αντιμέτωποι με ένα... ιδιαίτερο καλωσόρισμα. Μια ειδικά σχεδιασμένη τσάντα γεμάτη διαφορετικά δώρα βρίσκεται στο δωμάτιο του κάθε αθλητή που θα συμμετάσχει στους Αγώνες.

Τι περιέχει μέσα

Από νεσεσέρ με είδη καλλωπισμού, κινητό, μπουκάλια για νερό, τουριστικό οδηγό μέχρι... προφυλακτικά μπορεί κανείς να βρει μέσα σε αυτή την τσάντα.

Σε ένα βίντεο του TikTok που δείχνει τη συσκευασία των προφυλακτικών με την επωνυμία των Ολυμπιακών Αγώνων, η ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σάρα Ντάγκλας, από τον Καναδά κρατά τις μπλε και ροζ θήκες προφυλακτικών που είναι διακοσμημένες με μηνύματα όπως «Στο πεδίο της αγάπης, παίξτε δίκαια [και] ζητήστε συναίνεση» και «Δεν χρειάζεται να είσαι χρυσός Ολυμπιονίκης για να το φορέσεις».

Η συσκευασία του προφυλακτικού περιλαμβάνει επίσης τη μασκότ των Αγώνων του Παρισιού,την Ολυμπιακή Φρύγη, η οποία έχει το σχήμα ενός κόκκινου κωνικού καπέλου, που είναι σύμβολο ελευθερίας

«Κερδίστε μια νίκη: Ναι στη συναίνεση, όχι στα ΣΜΝ», «Μην μοιράζεστε περισσότερα από τη νίκη: Προστατεύστε τον εαυτό σας από ΣΜΝ» και «Δίκαιο παιχνίδι, ασφαλές παιχνίδι: Συναίνεση πρώτα», είναι μερικά από τα υπόλοιπα logos που αναγράφονται.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα χάρτινα «αντι σεξ» κρεβάτια επέστρεψαν στα υπνοδωμάτια του Ολυμπιακού Χωριού αφού έγιναν viral κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Τόκιο του 2021. Φέτος, σηματοδοτείται η επιστροφή της διανομής προφυλακτικών, αφού οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο επέβαλαν σχετική απαγόρευση λόγω της πανδημίας COVID-19.

Προφυλακτικά παρέχονται σε Ολυμπιονίκες τουλάχιστον από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και έφθασαν στο ανώτατο αριθμό των 450.000 προφυλακτικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Είναι πολύ σημαντικό το κέφι εδώ να είναι κάτι σημαντικό», είπε ο Laurent Michaud, διευθυντής του Ολυμπιακού Χωριού στο Sky News τον Μάρτιο, προσθέτοντας ότι θέλουν οι υποψήφιοι Ολυμπιονίκες «να αισθάνονται ενθουσιώδεις και άνετα».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακό Χωριό