Αθλητισμός | 24.07.2024 18:55

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Παραπληγικός περπατά με τη βοήθεια εξωσκελετού και μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα

Newsroom

Το βίντεο με τον αθλητή Kevin Piette, ο οποίος είναι παραπληγικός, να περπατά ξανά με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού και να κρατά την Ολυμπιακή φλόγα, έχει γίνει viral και έχει συγκινήσει τον πλανήτη. Μάλιστα τα πλάνα που δείχνουν τον Piette, διάσημο τενίστα, να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα έχει συγκεντρώσει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές.

Πριν από δέκα χρόνια, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στέρησε από τον Γάλλο τενίστα Kevin Piette την ικανότητα να περπατά, αλλά αυτό το γεγονός δεν στάθηκε εμπόδιο στο να συνεχίσει να πετυχαίνει «θαύματα» στη ζωή του.

Συγκίνησε τον κόσμο

Παρότι το αναπηρικό αμαξίδιο είναι ο καθημερινός του σύντροφος, ο Piette μερικές φορές χρησιμοποιεί έναν εξωσκελετό υψηλής τεχνολογίας, χάρη στη συνεργασία του με την εταιρεία Wandercraft.

Στο βίντεο, οι παρευρισκόμενοι ξεσπούν σε επευφημίες και τον υποστηρίζουν θερμά. Με αυτόν τον εξοπλισμό, ο Piette μπορεί να σηκώνεται, να περπατά και να εκτελεί καθημερινές δραστηριότητες με μια νέα αίσθηση ελευθερίας, δείχνοντας στην ανθρωπότητα τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Με τη μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας, ο Piette εμπνέει άλλους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να προωθήσουν την τεχνολογική καινοτομία για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η λεζάντα του βίντεο αναφέρει: «Ο Kevin Piette, παραπληγικός από ένα ατύχημα, έγραψε ιστορία σήμερα μεταφέροντας την Ολυμπιακή φλόγα με τον εξωσκελετό του!».

Μια συγκινητική στιγμή στο βίντεο είναι το χαμόγελο που εμφανίζεται σταδιακά στο πρόσωπο του Piette καθώς συνειδητοποιεί το επίτευγμά του.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ο Kevin Piette είναι η προσωποποίηση της αφοσίωσης στην επίτευξη ενός στόχου.

«Ο Κεβίν είναι η ενσάρκωση της αθλητικής δέσμευσης, της επιθυμίας για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και του πνεύματος της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, με μεταδοτική ενέργεια! Παρά το ατύχημα που τον άφησε παραπληγικό πριν από 11 χρόνια, ο Κέβιν δεν έχει ρίξει λευκή πετσέτα. Αντιθέτως, επέστρεψε στο τένις ως παρα-αθλητής και έγινε "πιλότος" εξωσκελετού».

Παρίσι 2024ΠαρίσιΟλυμπιακή Φλόγαειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες 2024