Αθλητισμός|24.07.2024 19:49

Πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μήνυσε ομοσπονδιακό προπονητή για απόπειρα βιασμού

Κώστας Ασημακόπουλος

Νέα υπόθεση κακοποίησης αθλήτριας βλέπει το φως της δημοσιότητας και αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στα θεμέλια της ελληνικής γυμναστικής.

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Σύμφωνα με πληροφορίες γνωστή πρωταθλήτρια της γυμναστικής και συγκεκριμένα πρωταθλήτρια Ελλάδας κατέθεσε μήνυση κατά ομοσπονδιακού προπονητή για απόπειρα βιασμού, κατάχρησης ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από το 2012 έως το 2017.

Πρόκειται για γνωστή αθλήτρια με καταγωγή από την Αθήνα που πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενεργό δράση. Στη μήνυση που κατέθεσε κατά του γνωστού προπονητή αναφέρεται με λεπτομέρειες και περιγραφές σε περιστατικά που εκτιλύχθηκαν σε χρονικό διάστημα μιας πενταετίας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο συγκεκριμένος ομοσπονδιακός προπονητής είχε βρεθεί στο επίκεντρο παρόμοιων κατηγοριών από καταγγελίες που είχαν κάνει άλλες αθλήτριες και είχαν δει το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα χρόνια ωστόσο όταν έγιναν οι καταγγελίες τα αδικήματα είχαν παραγραφεί. Αντίθετα με τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δυνατόν να ασκηθούν διώξεις εφόσον βέβαια αποδειχτούν τα καταγγελόμενα.

Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη η οποία αναμένεται να ανοίξει νέο φάκελο κακοποίησης ανηλίκου με κλήσεις και έρευνα γύρω από τα πρόσωπα και τις ευθύνες που εμπλέκει η μηνυτήρια αναφορά.

σεξουαλική κακοποίησηκαταγγελίασκάνδαλοειδήσεις τώραανήλικηενόργανη