Αθλητισμός|24.07.2024 20:53

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Ιστορικό φιάσκο στο Αργεντινή – Μαρόκο: Επεισόδια, διακοπή και ακύρωση γκολ 2 ώρες μετά!

Newsroom

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς ο αγώνας Αργεντινή – Μαρόκο που όλοι θεωρούσαν πως είχε λήξει μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν με εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, τελικά… συνεχίστηκε. Και όχι μόνο αυτό, ακυρώθηκε το γκολ της Αργεντινής με αποτέλεσμα το Μαρόκο να επικρατήσει με 2-1.

Ερωτηματικά για την απόφαση

Μάλιστα και στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων υπήρχε ενημέρωση πως το ματς μεταξύ των δυο ομάδων είχε ολοκληρωθεί. Ωστόσο, στη συνέχεια ήρθε η ανατροπή σκηνικού.

Μετά την εισβολή των οπαδών στο γήπεδο και με το σκορ στο 2-2 οι δυο ομάδες επέστρεψαν στη φυσούνα και ύστερα από περίπου δυο ώρες διαβουλεύσεων οι αρμόδιοι κατέληξαν σε απόφαση.

Οι αποστολές των δύο ομάδων είχαν λάβει την οδηγία να παραμείνουν στο γήπεδο, καθώς παρά την πίεση της FIFA για την ολοκλήρωση του αγώνα, ο διαιτητής Γκλεν Νίμπερχ επέμενε ότι το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει έλεγχος VAR για το γκολ της Αργεντινής που έφερε το σκορ στο 2-2.

Όσο οι παίχτες έκαναν ζέσταμα, ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και ακύρωσε το γκολ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να συνεχιστεί για τρία λεπτά. Σε αυτά τα λεπτά δεν έγινε κάτι και το τελικό σκορ έγραψε 2-1 υπέρ των Μαροκινών.

Τι συνέβη

Η Αργεντινή ισοφάρισε στο 106 σε 2-2 το Μαρόκο και οι οπαδοί έκαναν ντου στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, από την κεντρική εξέδρα έγινε και εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια προκειμένου να προστατευτούν.

Στον αγωνιστικό χώρο εισήλθαν και οι δυνάμεις της αστυνομίας για να επιβάλλουν την τάξη με τους παίκτες να έχουν αποσυρθεί στα αποδυτήρια στο ματς με το οποίο έγινε η πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςεπεισόδιαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώρα