Αθλητισμός|24.07.2024 23:07

Η ΑΕΚ έκανε το πάρτι… θρίλερ: Νίκησε 4-3 την Ίντερ Ντε Εσκάλδες και πάει στην Ανδόρρα για τη ρεβάνς

Newsroom

Η ΑΕΚ ήταν δεδομένο το φαβορί. Ήταν γνωστό πως η Ίντερ Ντ' Εσκάλδες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δεν μπορεί να προβληματίσει την ΑΕΚ και αυτό αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Όχι, δεν εξελίχθηκε η ιστορία, διότι η ΑΕΚ έκανε παιδικά λάθη, δέχθηκε τρία γκολ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με το τελικό 4-3 έκανε ντέρμπι την ρεβάνς. 

Με την περσινή συνταγή πλην Στρακόσα παρέταξε την ομάδα του ο Αλμέιδα. Ο Αργεντινός άσος εμπιστεύθηκε την γνωστή τετράδα της άμυνας με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί. Στο κέντρο και δη στον άξονα οι Σιμάνσκι, Γιόνσον, οι Ελίασον και Γκατσίνοβιτς στα φτερά, ενώ ο Λιούμπιτσιτς ήταν πίσω από τον Λιβάι.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και μόλις στο 5' άγγιξε το γκολ. Ο Μουνιόθ είπε «όχι» στο σουτ του Λιούμπιτσιτς με τον Γκατσίνοβιτς στο ριμπάουντ να σημαδεύει το δοκάρι. Αυτό, όμως, φαίνεται πως ήταν προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε με την Ένωση στο 6' να παίρνει προβάδισμα με τον «Λιούμπι». Ο Κροάτης εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λιβάι Γκαρσία για να κάνει με πλασέ το 1-0. 

Η Ένωση είχε μπει με τεράστια όρεξη και στο 11' προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά του Μουκουντί χωρίς αποτέλεσμα. Στο 12' το σουτ του Λιούμπιτσιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη με το 1-0 να παραμένει.

Στο 19' η Ίντερ πάτησε για πρώτη φορά απειλητικά την εστία της ΑΕΚ με τον Ντε Λα Τόρε να σουτάρει άτσαλα για να έρθει στο 20' το 2-0 για την Ένωση. Ο Στρακόσα βρήκε με πανέμορφη μακρινή μπαλιά τον Λιβάι Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων. Ο άσος από το Τρινιντάντ δεν τα κατάφερε σε πρώτο χρόνο, αλλά σε δεύτερο νίκησε τον Μουνιόθ για να κάνει το 2-0 για την Ένωση. 

Η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να κατεβάσει το πόδι από το γκάζι και στο 31' έφθασε στο 3ο γκολ με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Μετά από γύρισμα του Ρότα, από τα δεξιά, ο Γιόνσον πήρε την κόντρα και ο Σέρβος με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

Με το 3-0 πλέον τα πάντα είχαν κριθεί στο ματς και προφανώς στην υπόθεση-πρόκριση - αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ - με το σκορ να παραμένει ως έχει μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου παρά τις καλές στιγμές τον Ελίασον (45+1’) και Λιούμπιτσιτς (45+2’).

Με την έναρξη του β' μέρος η ΑΕΚ βγήκε με την ίδια ενδεκάδα και με την Ίντερ Ντ' Εσκάλδες να είναι αυτή που απείλησε πρώτη με τον Στρακόσα στο 47' να λέει «όχι» σε τετ α τετ με τον Λόπες. Το 3-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να φθάνει στο 53' και σε 4ο γκολ με τον Μουκουντί, ο οποίος με κάτι σαν κεφαλιά νίκησε τον Μουνιόθ και έγραψε το 4-0.

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε, αλλά σε ανύποπτη φάση ήρθε το 4-1. Στο 65' ο Βίντα θέλοντας να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Στρακόσα, την έστειλε στα δίχτυα της ΑΕΚ κάνοντας το 4-1. 

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 75' ο Λιβάι κέρδισε πέναλτι από τον Μουνιόθ, ανέλαβε να το εκτελέσει και το έχασε και σαν να μην έφθανε αυτό ήρθε στο 78' το 4-2 για να δώσει νέα διάσταση στο ματς. 

Η Ένωση φαινόταν να έχει πάθει μπλακ άουτ για να έρθει στο 83' και το 4-3. Μετά από εκτέλεση φάουλ η άμυνα της ΑΕΚ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Μαρτίνες έκανε το 4-3 με δυνατό μακρινό σουτ.

Το 4-3 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ να χαλάει την εικόνα της και να χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτική στη ρεβάνς

ειδήσεις τώραΑΕΚEuropa Conference League