Αθλητισμός|25.07.2024 19:50

Η παρουσίαση Βεζένκοφ προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης Αγγελόπουλων - Γιαννακόπουλου

Newsroom

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ξεκίνησε με αφορμή την παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ ο οποίος επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά το πέρασμά του από το NBA.

Οι αναφορές στον Σλούκα

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ, αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε για τον Σλούκα: «Εδώ είμαστε για τον Σάσα. Εμείς μιλάμε λίγο, ίσως είναι λάθος. Όταν έχουμε να πούμε κάτι το λέμε. Ο Ολυμπιακός έδωσε τα πάντα στον Κώστα, τον στήριξε, τον πίστεψε. Η δήλωση που έκανε είναι τελείως εκτός λογικής. Ίσως πιεζόταν. Περίμενα ότι θα την είχε ανακαλέσει και θα είχε πει συγγνώμη. Εμείς δεν έχουμε μιλήσει. Ήρθε σε μία συνάντηση καθυστερημένη εξαιτίας του, έγινε μια κουβέντα σε καλό κλίμα και μετά αποχώρησε. Από τότε δεν έχει γίνει καμία άλλη επαφή. Τα όσα είχε πει δεν στέκουν, θα το έχει μετανιώσει».

Με τον αδερφό του Παναγιώτη να προσθέτει: «Ποτέ δεν απαξιώσαμε τον Σλούκα. Ο ίδιος μειώνει την ιστορία του. Δεν κάναμε δηλώσεις για τον Σλούκα, δεν δηλώσαμε κάτι. Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο. Ο ίδιος έκανε προκλητικές κινήσεις στους τελικούς. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε».

Τι είπαν για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

«Πλέον έχουμε φύγει από την τοξικότητα και έχουμε πάει αλλού, στην παρανομία. Υπάρχουν ενέργειες που είναι επικίνδυνες από πρόεδρο ομάδα, υπάρχουν νόμοι. Πώς βρίζει το Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό της χώρας και δεν γίνεται τίποτα; Είναι επικίνδυνα πράγματα. Ευτυχώς έχουν επιβληθεί κάποιες ποινές στον κύριο Γιαννακόπουλο αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Αν μπαίνει με το έτσι θέλω στο γήπεδο και γίνεται ο αγώνας και συνεχίζει και βρίζει, ίσως έχει γίνει κάτι πιο σημαντικό και δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ίσως να έχει γίνει κάτι που δε γνωρίζουμε. Θα το ψάξουμε. Είναι καλό να υπάρχει δυνατός Παναθηναϊκός στα αθλητικά πλαίσια. Αν ακολουθήσουμε εμείς αυτόν τον δρόμο δε θα έχουμε αθλητισμό στη χώρα», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να συμπληρώνει: «Όταν ήρθε ο Γιαννακόπουλος στον αγώνα της Euroleague τον χαιρετίσαμε και δείξαμε τι πρέπει να γίνεται. Ο Γιαννακόπουλος στο πρωτάθλημα ξέφυγε και οι ποινές δεν έχουν νόημα αν δεν αλλάζει κάτι».

Στο τραπέζι το ΟΑΚΑ

Μάλιστα δεν έλειψε και το θέμα του ΟΑΚΑ, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να τονίζει: «Αθέμιτος ανταγωνισμός η παραχώρηση του ΟΑΚΑ. Έγινε με μη νόμιμο τρόπο. Έχει πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ξέρετε την κατάσταση. Έχουν γίνει πολλά, έχουν αλλάξει νόμοι. Μιλάμε 3 χρόνια με την κυβέρνηση, δεν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την παραχώρηση αλλά δεν έχει γίνει. Είναι κομβικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν δε γίνει θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πως θα αντιδράσουμε. Ο Παναθηναϊκός θα έχει έσοδα πάνω από 20 εκατομμύρια από το γήπεδο, ο Ολυμπιακός 10. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Είναι εκτός κάθε λογικής».

Και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι προς όφελος κανενός να έχει η μία ομάδα γήπεδο. Και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να έχει καταλάβει πως ο υγιής ανταγωνισμός τον βοηθάει. Δεν ωφελεί το να έχει αυτός δικό του γήπεδο και εμείς όχι δεν τον ωφελεί. Ωφελεί να υπάρχει ίσως ανταγωνισμός».

Η απάντηση Γιαννακόπουλου

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν άφησε αναπάντητα τα όσα ανέφεραν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στην παρουσίαση του Σάσα Βεζένκοφ, ενώ δεν παρέλειψε να καλωσορίσει και τον Βούλγαρο άσο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Υπήρξε αναφορά σε αθέμιτο ανταγωνισμό. Ο ένας ελληνοποιεί ό,τι του αρέσει με αποτέλεσμα να υπάρχουν φορές που στην δωδεκάδα να μιλάμε για μαξ 2 άτομα ελληνικά και θέλει και γήπεδο έτοιμο από την Πολιτεία! Ο άλλος έχει μαζέψει ό,τι ελληνικό στοιχείο κυκλοφορεί και επενδύει 15 εκατ. σε αναβάθμιση σταδίου. Ο ένας λέει ναι θα το πάρω το ΟΑΚΑ και ο άλλος λέει ταυτόχρονα όχι δεν θέλω το ΣΕΦ.

Και κάτι επί προσωπικού αφού πάλι ασχολείσαι μαζί μου ενώ δεν σε βλέπω. Το να προσπαθείς να πείσεις του οπαδούς σου ότι βάζεις πιο πολλά λεφτά από εμένα ενώ εγώ προσπαθώ να φτιάξω έναν οργανισμό που είναι σύντομα αυτάρκης πραγματικά με ξεπερνάει. Αν εσύ νιώθεις μάγκας για τα τσουβάλια λεφτά που έχεις βάλει και συνεχίζεις να βάζεις τι να πω... Εγώ νιώθω μ@@@ας για τα δικά μου τσουβάλια όλα αυτά τα χρόνια. Εγώ θέλω να κερδίζω μέσα έξω από το γήπεδο αλλά και να συνεισφέρω στην άνοδο όλου του αθλήματος. Εκεί είναι η μαγκιά... αλλά και όλη διαφορά μας.

Σε μια παρουσίαση παίκτη, δεν θεωρείται προτροπή σε βία και δυσφήμιση το να αναφέρεις ότι αντίπαλη ομάδα πήρε με παράνομη παραχώρηση από το κράτος ένα γήπεδο;;; Πόσο δε όταν σου παραχωρούσαν ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ το ΣΕΦ.

Πάντως δεν θα ήθελα να είμαι ο Σάσα σήμερα... Να με παρουσιάζουν και να είναι ξεκάθαρο ότι ουσιαστικά πληρώθηκα ότι πληρώθηκα υπό τον φόβο να μην πάω αλλά και να την πουν στον Γιαννακόπουλο».

Βεζένκοφ: «Μου λείπει ο τίτλος της Euroleague»

Σημειώνεται πάντως πως ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και υπογράμμισε πως θέλει να κατακτήσει όλους τους στόχους των Πειραιωτών.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της επιστροφής του στο ΣΕΦ:

«Ευχαριστώ τους προέδρους για την επιστροφή. Μέσα στη χρονιά δε σταμάτησα να λαμβάνω μηνύματα από τον κόσμο. Χαιρόταν με τη χαρά μου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους που δεν βλέπει ο κόσμος, που είναι πάντα εδώ. Ο στόχος είναι πάντα η κορυφή. Χαίρομαι που επέστρεψα, που θα ξαναπαίξω με τους συμπαίκτες μου και τα νέα παιδιά. Να δεθούμε γρήγορα και να φτάσουμε τους στόχους μας. Στόχος είναι η κορυφή με λίγα λόγια».

Για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, τις σχέσεις που είχε και έχει με τους «ερυθρόλευκους» και την αποδέσμευση από τους Τορόντο Ράπτορς: «Σίγουρα παίζει ρόλο όταν είσαι 5 χρόνια σε μία ομάδα. Αυτή η επαφή με βοήθησε στο να έχω συντροφιά λόγω της διαφοράς ώρας και έβλεπα πόσο με νοιάζονται. Έπαιξε ρόλο. Εδώ είναι το σπίτι μου, είμαστε μια οικογένεια και αυτό έχει σημασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ράπτορς γιατί κατάλαβαν τα θέλω μου, θέλουν να είναι χαρούμενος ο παίκτης, και ευχαριστώ τον προπονητή γιατί στο λίγο που μιλήσαμε κατάλαβε την κατάσταση και του εύχομαι τα καλύτερα».

Για το γεγονός που τον έκανε να αποφασίσει ότι δεν ήθελε την ευκαιρία των Ράπτορς: «Το σκεφτόμουν μέχρι πριν το τέλος αν θέλω μία δεύτερη ευκαιρία και αν μπορώ να ανταπεξέλθω σημαντικά. Το πιο σημαντικό είναι να είμαι χαρούμενος και να αγωνίζομαι για τίτλους. Θέλω να δείξω αυτό που μπορώ και αυτή είναι η πιο σωστή απόφαση με βάση τα κριτήριά μου. Το μότο μου είναι πως δεν είναι όλα για όλους. Δεν ταιριάζουμε πάντα παντού και ψυχολογικά και αθλητικά εδώ είναι καλύτερα για εμένα».

Για το γεγονός πως θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού και αν αυτό τον γεμίζει ευθύνη και κίνητρο: «Γνωρίζοντας καλά που αγωνίζομαι και την πίεση από τα Μέσα είναι κάτι που μου αρέσει. Ξέρω που βρίσκομαι, μου αρέσει η ευθύνη. Δεν θα αλλάξω, θα κάνω όσα έκανε με μεγαλύτερη συνέπεια. Δεν με απασχολούν τα λεφτά, θα δίνω το 100% πάντα και στόχος της ομάδας είναι η νίκη. Θα υπάρξουν κριτικές, μένω μακριά από αυτά. Όλοι μαζί σαν οικογένεια, λίγα λόγια και πολλή δουλειά».

Για το τι πήρε τη σεζόν που πέρασε στο ΝΒΑ: «Μόνο που είσαι στον ίδιο χώρο με τόσο ταλέντο μαθαίνεις πράγματα. Ανταγωνίζεσαι και βλέπεις τους καλύτερους. Το ψυχολογικό είναι το πιο σημαντικό. Το ΝΒΑ είναι σαν σχολείο, το να βλέπεις, να μαρκάρεις τόσο ταλαντούχους παίκτες. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Έχει μείνει πίσω, βλέπουμε μπροστά, να είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θα ήταν περήφανος για τη φετινή εκδοχή του, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω: «Ναι, είμαι περήφανος για αυτό που είμαι σαν άνθρωπος και για το που έχω φτάσει μπασκετικά. Μου λείπει μία Ευρωλίγκα, για αυτό είμαι εδώ. Αλλά τα όσα έχω ζήσει με τον κόσμο, τους ανθρώπους, με τους δεσμούς που έχω κάνει είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ. Είμαι ευγνώμων σε όλους που με έχουν βοηθήσει. Θα συνεχίσω να δουλεύω, δε ξεχνάω που ξεκίνησα και να κατακτήσουμε όλοι μαζί τους στόχους μας».

Για τους στόχους του: «Δεν είναι να βγω MVP αλλά να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα. Αυτό είναι στο μυαλό μου. Θα κάνω τα πάντα στο παρκέ και μόνο αυτό έχω στο μυαλό μου. Να είμαστε υγιείς και έχουμε όλο το μέλλον μπροστά μας».

Για τη δήλωσή του ότι θα επέστρεφε στο ΣΕΦ ως παίκτης του Ολυμπιακού και την αγάπη του κόσμου: «Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Στόχος είναι να έρχονται να μας βλέπουν. Βλέπουμε τη βάση του Ολυμπιακού, κόσμος τρέφεται από αυτό, το ζουν έντονα. Είμαι συγκινημένος, ευγνώμων, γιατί το να φωνάζει κόσμος 25 Ιουλίου το όνομά σου είναι ωραίο. Ο κόσμος έχει προσδοκίες, θα υπάρχουν δύσκολα βράδια. Θα λέμε την αλήθεια. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά, να ελέγχουμε όσα μπορούμε. Θέλουμε κάθε βραδιά τον κόσμο μαζί μας και στόχος να μη χάνουμε στο ΣΕΦ».

Για το αν νιώθει πως έχει αφήσει κάτι στην μέση με την μη κατάκτηση της Euroleague στην προηγούμενη θητεία του: «Ξεκινάω κάτι καινούριο. Οι αναμνήσεις είναι πάντα μαζί μας. Σκεφτόμουν συνέχεια την Euroleague. Δε το αξίζαμε, ο νικητής το αξίζει, αλλά έπρεπε να την πάρουμε. Το αφήνω πίσω μου και στόχος είναι το μέλλον. Έχουμε μία 5ετια, σκέφτομαι τον επόμενο χρόνο. Στόχος να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Σάσα ΒεζένκοφΠαναθηναϊκόςΔημήτρης ΓιαννακόπουλοςΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα