Αθλητισμός|25.07.2024 22:08

Σοκάρει η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής για τον ομοσπονδιακό προπονητή: «Πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή»

Newsroom

Τριγμούς στα θεμέλια της ελληνικής γυμναστικής έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση κακοποίησης αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής. Πρόκειται για μια 26χρονη, που κατέθεσε μήνυση κατά ομοσπονδιακού προπονητή για απόπειρα βιασμού, κατάχρησης ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας από το 2012 έως το 2017, όπως ανέδειξε την Τετάρτη του ethnos.gr.

Συνταρακτικές περιγραφές

Η αθλήτρια στη μήνυση που κατέθεσε συγκλονίζει, περιγράφοντας τις αρρωστημένες πράξεις του προπονητή: «Στο τέλος μιας προπόνησης με πήγε στα αποδυτήρια, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, άρχισε να με φιλάει στο στήθος και στο λαιμό μου, ενώ με το χέρι του κατέβαινε πιο χαμηλά», ανέφερε, σύμφωνα με το Mega.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη όταν ήταν 19 ετών, μέσα στο γυμναστήριο. Εκεί, όπου αναγκαζόταν να περνάει πολλές ώρες με τον 63χρονο σήμερα Ομοσπονδιακό προπονητή: «Εγώ ”πάγωσα” σαν να ήμουν νεκρή, δε μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα. Μετά από λίγο με ρώτησε αν ένιωθα κάτι με αυτό που έκανε και εγώ κατάφερα να βρω τη φωνή μου και να του πω απλώς ”ΟΧΙ”. Τότε εκείνος ξαναλέει “δεν μπορεί, κάτι θα αισθάνεσαι” και του απαντάω ξανά “ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ”. Τότε έφυγε από πάνω μου, μου είπε να ντυθώ, φύγαμε από τα αποδυτήρια και με γύρισε στο σπίτι μου» περιγράφει και προκαλεί οργή.

«Θα είμαι προπονητής και άντρας σου»

Ο προπονητής, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχιζε να την παρενοχλεί σεξουαλικά και στις αποστολές, όπως εκείνη του Δεκεμβρίου του 2017 στην Ουκρανία: «Με έγδυσε εντελώς από πάνω και από κάτω, ήμουν μόνο με το εσώρουχο και άρχισε να με χαϊδεύει και να με πιάνει παντού, δήθεν για να δει αν είχα πάρει κιλά, στην πραγματικότητα με χάιδευε στο στήθος, στους γλουτούς και γύρω από το γεννητικό μου όργανο» καταγγέλλει η πρωταθλήτρια της ενόργανης.

«Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άντρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη “σχέση” μας. Μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα ”όχι”, εγώ του απαντούσα: ”όχι δε θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτα άλλο” κι εκείνος επέμενε ότι εκτός από προπονητής, ότι είναι και άντρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ ξαναέλεγα ”ΟΧΙ”» συγκλονίζει. Σε βάρος του 63χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για «απόπειρα βιασμού», «κατάχρηση ανηλίκων» και «προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας».

ενόργανηαθλήτριαειδήσεις τώρααπόπειρα βιασμούσεξουαλική κακοποίηση