Αθλητισμός|26.07.2024 21:45

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι αθλητές διαμαρτύρονται για την ποσότητα των αυγών στο πρωινό - Δεν φτάνουν για όλους

Newsroom

Προβλήματα με την διατροφή τους έχουν οι αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού και διαμαρτύρονται για την έλλειψη τροφίμων και ειδικά των αυγών, στο πρωινό τους.

Επίσης, αναφέρουν πως ανεπαρκής είναι η ποσότητα και των κρεάτων, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα L'Equipe.

Ο επίσημος συνεργάτης τροφοδοσίας του Ολυμπιακού Χωριού, η Sodexo Live!, επιβεβαίωσε πως υπάρχει «πολύ μεγάλη ζήτηση» σε ορισμένα προϊόντα και δήλωσε ότι «οι ποσότητες θα αυξηθούν για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των αθλητών».

«Ζητήθηκε να αυξηθούν οι προγραμματισμένες ποσότητες και ο όμιλος θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ομίλου της Carrefour, που είναι υπεύθυνος για την προμήθεια φρέσκων προϊόντων στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τεράστια η ποσότητα φαγητού που απαιτείται 

Η σίτιση 15.000 διεθνών αθλητών από 208 εδάφη και έθνη, καθώς και ομάδων υποστήριξης, αξιωματούχων και εθελοντών, είναι ένα γιγαντιαίο έργο. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, θα σερβιριστούν περισσότερα από 13 εκατομμύρια γεύματα - ποσότητα που ισοδυναμεί με την ποσότητα φαγητού που παρέχεται σε 10 Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου!

Οι αθλητές έχουν πρόσβαση στη γαλλική, ασιατική, αφρο-καραϊβική και παγκόσμια κουζίνα, με 500 διαφορετικές συνταγές που καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων.

Επίσης, το ένα τέταρτο όλων των συστατικών θα προμηθεύονται σε ακτίνα 250 χιλιομέτρων από το Παρίσι και το 20% θα είναι βιολογικά, αναφέρει το BBC.

Όλα τα κρέατα, το γάλα και τα αυγά θα προέρχονται από τη Γαλλία και το ένα τρίτο των τροφίμων θα είναι φυτικής προέλευσης. Παράλληλα, έχουν εγκατασταθεί 200 σιντριβάνια με νερό, χυμούς και αναψυκτικά ενώ προσφέρονται μόνο επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και σκεύη.

Ολυμπιακό ΧωριότρόφιμαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρααυγά