Αθλητισμός|27.07.2024 17:43

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σοκ στο Παρίσι: Νεκρός προπονητής στο Ολυμπιακό Χωριό

Newsroom

Σοκ στο Παρίσι με την είδηση του θανάτου ενός προπονητή μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό.

Λίγες ώρες μετά την Τελετή Έναρξης μια δυσάρεστη είδηση συγκλονίζει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς ο προπονητής πυγμαχίας των Νήσων Σαμόα, Ελίκα Φατουπαΐτο, υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 60χρονος προπονητής βρισκόταν στο δωμάτιο του και συζητούσε μ' έναν από τους αθλητές του όταν ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Παρά τη γρήγορη επέμβαση του ιατρικού προσωπικού δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Φατουπαΐτο με ανακοίνωσή της.

«Εμείς στη Διεθνή Ομοσπονδία Πυγμαχίας (IBA) εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Lionel Elika Fatupaito, του εθνικού προπονητή πυγμαχίας της Σαμόα, ο οποίος έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η αφοσίωση και το πάθος του Lionel για το άθλημα έχουν αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην κοινότητα της πυγμαχίας. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να εμπνέει τις μελλοντικές γενιές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την ομάδα της Σαμόα και όλους όσους επηρεάζονται από αυτή τη βαθιά απώλεια».

ειδήσειςθάνατοςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024προπονητήςνεκρόςΠαρίσιΟλυμπιακό ΧωριόΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρα