Αθλητισμός|27.07.2024 22:47

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρεμιέρα για την Ελλάδα με συγκίνηση και δάκρυα – Το λαμπρό μέλλον και η παρακαταθήκη για νέες επιτυχίες

Newsroom

Με ορισμένα απ’ τα «βαριά χαρτιά» της ελληνικής αποστολής ξεκίνησε οι Ολυμπιακοί Αγώνες το Σάββατο (27/7). Οι Έλληνες πρωταθλητές μας χάρισαν ήδη από την πρώτη ημέρα πολύ δυνατές συγκινήσεις και πάθος που αποτελεί παρακαταθήκη τόσο για νέες επιτυχίες όσο και για τον μεγάλο στόχο , δηλαδή να οδηγηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον δρόμο του αθλητισμού.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που γίνονται στο Παρίσι και πέρασε στον τελικό ως 6ος. Ο «άρχοντας των κρίκων»εκτέλεσε σχεδόν αλάνθαστα το απαιτητικό πρόγραμμά του και είναι βέβαιο πως θα κλείσει θέση για τον τελικό της 4ης Αυγούστου. 

Ο κάτοχος δύο Ολυμπιακών μεταλλίων θα αγωνιστεί στις 16:00, στη «μάχη» για το βάθρο, όπου θα προσπαθήσει να γίνει πρώτος αθλητής στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τρία Ολυμπιακά μετάλλια στους κρίκους.

Οι «γαλανόλευκες» στιγμές συγκίνησης

Λίγο αργότερα, μετά τον «άρχοντα» των δαχτυλιδιών η εθνική πόλο γυναικών υπέστη βαριά ήττα (15-6) από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του τουρνουά πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

Στην επιστροφή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την τρις χρυσή ολυμπιονίκη αμερικανική ομάδα. Και πλέον καλείται να ξεχάσει γρήγορα την ήττα (που μάλλον ήταν εντός προγράμματος) και να επικεντρωθεί στα επόμενα παιχνίδια που είναι και τα καθοριστικά για την πρόκριση.

Η εικόνα ωστόσο που «άγγιξε» και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στον αγώνα της Εθνικής πόλο γυναικών ήταν όταν οι παίκτριες δακρυσμένες και γεμάτες συγκίνηση έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο πριν από την αναμέτρηση απέναντι στις ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.


Βούρκωσε η Κορακάκη

Συγκινημένη και στενοχωρημένη ήταν η Άννα Κορακάκη λίγες στιγμές αφότου εγκατέλειψε την προσπάθειά της στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για το πρόβλημα ιγμορίτιδας που αντιμετωπίζει και ουσιαστικά την ανάγκασε να πάρει την δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψει την προσπάθειά της.

«Είχα ένα πολύ δύσκολο βράδυ που ξαγρύπνησα. Έχω ιγμορίτιδα και νομίζω ότι μέσα στον αγώνα ανέβασα δέκατα ή πυρετό. Ξεκίνησα αντιπυρετικά και τώρα αντιβίωση γιατί έχω και έναν δεύτερο αγώνα και θέλω να ανακάμψω» σχολίασε αρχικά μετά την εμφάνισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.


Δακρυσμένη η Ντουντουνάκη

Φανερά απογοητευμένη εμφανίστηκε στις δηλώσεις που έκανε η Άννα Ντουντουνάκη, μετά τον αποκλεισμό της από τον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στα 100μ. πεταλούδα γυναικών.

Η Άννα Ντουντουνάκη όσο και η Γεωργία Δαμασιώτη έμειναν εκτός ημιτελικών στα 100μ. πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη τερμάτισε σε 58.14 στην τρίτη κούρσα, ενώ η δεύτερη σε 58.72 λίγο νωρίτερα.

H Άννα Ντουντουνάκη πήγε με προσδοκίες στο Παρίσι για την πρόκριση στον τελικό όμως δεν τα κατάφερε. «Δεν είμαι ικανοποιημένη, είχα δουλέψει παρά πολύ αλλά δυστυχώς δεν βγήκε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι ήταν στις δυνατότητες μου να περάσω και να πάω παρακάτω. Σίγουρα, είχα δουλέψει για πολύ περισσότερα πράγματα. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση η φετινή χρόνια, τραυματίστηκα. Πίστευα ότι ήμουν έτοιμη» στην ΕΡΤ δήλωσε μετά τον αποκλεισμό της η Ντουντουνάκη που θα αγωνιστεί ακόμα με την 4x100 μικτή.

Παρίσι 2024ελληνικές ομάδεςειδήσειςΠαρίσιΟλυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες