Αθλητισμός|12.04.2019 22:22

Παναθηναϊκός: Πρώτη επαφή… διαζυγίου με την πλευρά Μουνιέ

Κώστας Γουλής

Αποτελεί κοινό… μυστικό εδώ και λίγους μήνες στο «Γ. Καλαφάτης», πως ο Άντονι Μουνιέ δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό μετά το εφετινό καλοκαίρι, μολονότι δεσμεύεται με συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2020. Και ο κύριος λόγος έχει να κάνει με τη σχέση προσφοράς/κόστους, που στην περίπτωση του Γάλλου επιθετικού, βγάζει ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο…

Οι συχνοί τραυματισμοί του και η ελάχιστη αγωνιστική συνεισφορά του κατά την εφετινή περίοδο (όπου έχασε συνολικά 3,5 μήνες δράσης), έχουν οδηγήσει πλέον τους «πράσινους» στην απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους και να «αποφορτίσουν» το μπάτζετ απ’ το υψηλό συμβόλαιό του, το οποίο δεν δικαιολόγησε την εφετινή σεζόν.

Μέχρι πριν από λίγες μέρες πάντως, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν είχαν κάνει καμία νύξη περί του θέματος προς την πλευρά του Μουνιέ. Το περασμένο Σάββατο (6/4) ωστόσο, στο περιθώριο του κεκλεισμένων των θυρών αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ο Νίκος Νταμπίζας έκανε την πρώτη επαφή με τον εκπρόσωπο του 32χρονου επιθετικού, ενημερώνοντάς τον κι επίσημα πλέον, για την πρόθεση του Παναθηναϊκού, να προχωρήσουν σε ένα «βελούδινο» διαζύγιο.

Δεν μπήκαν βεβαίως σε ποσά και στην ουσία της όλης διαδικασίας. Αυτό συμφωνήθηκε να γίνει μετά το φινάλε του πρωταθλήματος (μετά τις 5 Μαΐου), όπου θα πραγματοποιηθεί ένα πολύ πιο αναλυτικό ραντεβού, προκειμένου να επιχειρήσουν να βρουν μία λύση που θα βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Ως προς τον τρόπο του «διαζυγίου» και την αποζημίωση.

Η δόση που «μετακύλησε»

Στο όλο οικονομικό «πακέτο» με τον Μουνιέ, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας (και) τα εξής:

-Οι απολαβές του Γάλλου για την επόμενη (τρίτη) σεζόν του συμβολαίου του είναι 400.000€. Υπάρχει όμως κι ένα επιπλέον ποσό που αφορά το εφετινό του συμβόλαιο. Το περασμένο καλοκαίρι, για να «διευκολύνει» την ασφυκτική, οικονομική κατάσταση στην ομάδα, ο Μουνιέ δέχθηκε να πάει πιο πίσω χρονικά σε εξόφληση μια δόση απ’ τις 350.000€ που προβλέπονταν στις αποδοχές του για την περίοδο 2018-19. Το ποσό αυτό είναι περίπου 70.000-80.000€ κι είχε συμφωνηθεί να «μετακυλήσει» στην επόμενη σεζόν.

Κι ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία -πάνω στην τελική διαπραγμάτευση των δύο πλευρών- και γι’ αυτά τα χρήματα…

Super League 1Άντονι ΜουνιέποδόσφαιροΠαναθηναϊκός