Αθλητισμός|28.07.2024 15:20

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέα γκάφα των διοργανωτών - Έπαιξαν τον ύμνο του Σουδάν αντί για του Νότιου Σουδάν στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο!

Newsroom

Οι γκάφες συνεχίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Μετά το... μπλέξιμο των διοργανωτών με τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα κατά την τελετή έναρξης, τα νερά του Σηκουάνα που μολύνθηκαν ξανά και γενικώς τα διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις συγκοινωνίες και όχι μόνο, οι Γάλλοι έκαναν... γκέλα και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Νότιου Σουδάν!

Η αφρικανική χώρα έδωσε τον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ αντιμετωπίζοντας το Πουέρτο Ρίκο στην πρεμιέρα του Group C. Ωστόσο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου δεν ακούστηκε ο ύμνος του Νότιου Σουδάν!

Ο Νοτιοσουδανοί παίκτες στάθηκαν προσοχή με το χέρι στην καρδιά περιμένοντας τον ύμνο της χώρας τους, όμως από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο ύμνος του Σουδάν, κάτι που προκάλεσε αμηχανία στους παίκτες και εκνευρισμό στους φιλάθλους. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κι αφού οι παίκτες άρχισαν  να αποχωρούν, οι διοργανωτές αντιλήφθηκαν το λάθος και διέκοψαν τον ύμνο. Έπειτα από αναμονή μερικών λεπτών, μέχρι να βρεθεί ο σωστός ύμνος, ακούστηκε εν τέλει ο ύμνος του Νότιου Σουδάν.

Λίγο αργότερα το Νότιο Σουδάν πέτυχε μια ιστορική νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο με 90-79.

ΣουδάνΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Νότιο ΣουδάνΕθνικός ύμνοςειδήσεις τώρα