Αθλητισμός|28.07.2024 15:39

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέος πονοκέφαλος ο ακατάλληλος Σηκουάνας που κόστισε 1,4 δισ. - Συγγνώμη για τον «Μυστικό Δείπνο»

Newsroom

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο Παρίσι καθώς η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 δεν έχει ακριβώς... με το δεξί για τους διοργανωτές.

Από τη μια τα λάθη της Τελετής Έναρξης που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις και από την άλλη ο… καιρικός πονοκέφαλος καθώς οι βροχές έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα με αποκορύφωμα να βγάλουν «νοκ άουτ» τον Σηκουάνα. Ο ποταμός κρίθηκε ακατάλληλος από τα φερτά υλικά που έχει μαζέψει με αποτέλεσμα να απαγορευτούν οι προπονήσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Και από την άλλη τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν κάνει τους Παριζιάνος να νοιώθουν «ξένοι» μέσα στο σπίτι τους! Αστυνομικοί με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι σε οροφές κτιρίων και ιδιωτικοί φρουροί περιπολούν σε όλους τους δρόμους των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Γαλλίας. Στο μετρό, τα δρομολόγια ακυρώνονταν το ένα μετά το άλλο. Οι δρόμοι γύρω από τον Σηκουάνα «σφραγισμένοι». Σε κάθε σημείο της περιοχής αυστηροί έλεγχοι, με τους πολίτες αλλά και τους τουρίστες να δυσανασχετούν. Μέσα σε όλα αυτά το τεράστιο σαμποτάζ στα τρένα που πρόκάλεσε «χάος» στα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Ακατάλληλος ο Σηκουάνας 

Αναμφίβολα βέβαια το νέο μεγάλο πρόβλημα  είναι η ακαταλληλότητα του Σηκουάνα! Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Παρίσι, μόλυναν τα νερά του Σηκουάνα τις ώρες που ακολούθησαν, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να ακυρώσουν την προπόνηση τριάθλου που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το πρωί στον περίφημο ποταμό, αλλά παραμένουν «βέβαιοι» ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σήμερα τα ξημερώματα, η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η διεθνής ομοσπονδία τριάθλου, καθώς και οι τοπικές αρχές, έλαβαν την «κοινή απόφαση να ακυρώσουν το κολυμβητικό μέρος της εξοικείωσης» που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, επειδή «τα επίπεδα μόλυνσης του νερού δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα του Σαββάτου, οι διοργανωτές είχαν προειδοποιήσει ότι ο κατακλυσμός της προηγούμενης ημέρας ήταν πιθανό να υποβαθμίσει την ποιότητα του νερού. Δεν διευκρινίσθηκε, ωστόσο, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίστηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».

Καθαρισμός από… χρυσάφι

Υπενθυμίζεται πως 1,4 δισ. ευρώ στοίχισε ο καθαρισμός ενός συστήματος ύδρευσης που διατρέχει την πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή της Ευρώπης αποδείχθηκε πολύ δαπανηρός, με το νότιο υπερ-αγωγό αποχέτευσης να απαιτεί μόνο δαπάνες ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Ο καθαρισμός του ποταμού Σηκουάνα, του τόπου διεξαγωγής των αγώνων τριάθλου και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ήταν ένα από τα υλικοτεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι διοργανωτές της γαλλικής διοργάνωσης. Γι αυτό άλλωστε στοίχισε και όπως αναφέρει το Bloomberg, 1,4 δισ. ευρώ.

«Συγγνώμη» σε όσους προσβλήθηκαν από σκετς που παρέπεμπε στον «Μυστικό Δείπνο»   

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από την παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι «Μυστικός Δείπνος» κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Παρίσιειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςειδήσειςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024