Αθλητισμός|28.07.2024 19:25

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ζορίστηκε αλλά πήρε την πρόκριση ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον μαχητικό Ζιζού Μπεργκς στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά τελικά βγήκε αλώβητος και πήρε την πρόκριση στον β' γύρο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (νούμερο 12 στον κόσμο) επικράτησε του 25χρονου Βέλγου (Νο.87) με 7-6(6), 1-6, 6-1 και θα παίξει στη φάση των «32» με τον Βρετανό Νταν Έβανς (Νο.59), που νίκησε στα τρία σετ τον Τυνήσιο Μόεζ Ετσαργκούι.

Το ξεκίνημά του στο ματς ήταν νευρικό καθώς έδειξε αγχωμένος στα πρώτα δύο σετ. «Άρπαξε» το πρώτο στο τάι μπρέικ, έχασε το δεύτερο σχεδόν με... κατεβασμένα χέρια αλλά κατόρθωσε να καθαρίσει το μυαλό του στο τρίτο και καθοριστικό σετ κυριαρχώντας ολοκληρωτικά στο κορτ του Roland Garros.

Ο Βέλγος ήταν αυτός που πήρε πρώτος προβάδισμα στο πρώτο σετ (2-3), όμως ο Στέφανος είχε την άμεση απάντηση και μετά από ένα χαμένο σετ πόιντ του Έλληνα πρωταθλητή στο 6-5, οι διαφορές λύθηκαν στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Μπεργκς είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το σετ στο δικό του σερβίς, αφού σημείωσε μίνι μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4, όμως έκανε αμέσως μετά το διπλό λάθος (5-5). Έχασε και σετ πόιντ αμέσως (6-6) μετά και τελικά ο Στεφ εκμεταλλεύτηκε τη δική του ευκαιρία στο 7-6 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση.

Στο δεύτερο σετ, ωστόσο, φάνηκε κάπως χαμένος στο γήπεδο και έδωσε το δικαίωμα στον Μπεργκς να πιστέψει στη μεγάλη ανατροπή. Ο Ζιζού επιτέθηκε στο σερβίς του Στέφανου, πέτυχε δύο μπρέικ και έφτασε με άνεση στο 1-1, ξεσηκώνοντας τους Βέλγους που είχαν έντονη παρουσία στο Simonne Mathieu.

Έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά σε ένα μπρέικ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, όμως έχασε ένα εύκολο smash και ο Στεφ έμεινε όρθιος, κρατώντας τελικά για το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά... γύρισε τον διακόπτη και εκμεταλλευόμενος και την κούραση του αντιπάλου του έφτασε με άνεση στην πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Μετά από λίγες ώρες ξεκούρασης, ο Στεφ θα επιστρέψει στο γήπεδο για το διπλό με παρτενέρ τον Πέτρο και αντιπάλους τους Πορτογάλους Μπόρζες/Καμπράλ.

Αποκλεισμός για τον Πέτρο Τσιτσιπά

Αντιθέτως, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρέθηκε από... σπόντα στο ταμπλό του απλού ανδρών λόγω απόσυρσης του Νόρι, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στον Ολλανδό Τάλον Χρίκσπουρ. Ο Ελληνας τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-3 μετά από μία ώρα και δύο λεπτά, αποκλείστηκε και πλέον θα επικεντρωθεί στην προσπάθειά του στο διπλό, μαζί με τον αδελφό του Στέφανο.

ΤένιςΠαρίσι 2024ειδήσεις τώραΟλυμπιακοί ΑγώνεςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024