Αθλητισμός|28.07.2024 19:47

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: «Mαύρο» στο επίσημο βίντεο της τελετής έναρξης - Το εξαφάνισαν οι αντιδράσεις

Newsroom

Στην ιστορία θα μείνει η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου αλλά με τον… λάθος τρόπο!  Οι αντιδράσεις για τα όσα προβλήθηκαν την Παρασκευή (26/7) στην κατά τα άλλα πρωτότυπη Τελετή έχουν προκαλέσει αμηχανία στην Οργανωτική Επιτροπή και πονοκέφαλο στην ΔΟΕ, η οποία βλέπει να ανεβαίνουν οι τόνοι επικίνδυνα!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά τις οργισμένες αντιδράσεις στα social media αλλά και την γενική κατακραυγή, το βίντεο από την Τελετή Έναρξης στο Παρίσι «εξαφανίστηκε» από το επίσημο κανάλι στο Youtube.

Το επίσημο βίντεο της Τελετής Έναρξης του Παρισιού 2024 φαίνεται να έχει διαγραφεί από τον λογαριασμό των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς οι αντιδράσεις των θεατών αυξάνονται σε όλο τον κόσμο. Να σημειωθεί ότι στο κανάλι είναι διαθέσιμες οι Τελετές για την Αθήνα 2004, το Λονδίνο 2012, το Ρίο 2016, το Πεκίνο 2022,ακόμη και το Ναγκάνο 1998.

«Στόχος ήταν να στείλω μήνυμα συμπερίληψης», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής

«Αυτό που ήθελα, ήταν να πω ότι είμαστε ένα τεράστιο "εμείς"», δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, Τομά Ζολί, απαντώντας στην κριτική που δέχθηκαν ορισμένες επιλογές του.

«Στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, όπως θέλουμε, με όποιον θέλουμε, στη Γαλλία έχουμε το δικαίωμα να πιστεύουμε και να μην πιστεύουμε. Στη Γαλλία, έχουμε πολλά δικαιώματα», συμπλήρωσε.

Ο Ζολί τόνισε πως η πρόθεσή του δεν ήταν «να είναι ανατρεπτικός, να κοροϊδέψει ή να σοκάρει» αλλά, μάλλον, να «αποτυπώσω τη Γαλλία σε όλη της την ποικιλομορφία».

«Δεν ήθελα να διχάσω»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήθελε να στείλει μήνυμα συμπερίληψης, ένταξης, καλοσύνης, γενναιοδωρίας και της αλληλεγγύης. «Δεν επιθυμούσα να διχάσω. Την εχθρότητα και το μίσος τα γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία γιατί ήμουν θύμα παρενόχλησης. Πάντα ήθελα να καταπολεμήσω αυτήν την εχθρότητα μέσω του θεάτρου, που τιμά τη μοναδικότητα του καθενός».

Σχετικά με την καταιγίδα που ξέσπασε είπε και είχε ως συνέπεια να ακυρωθούν κάποιες χορευτικές παραστάσεις που είχαν συμπεριληφθεί στον σχεδιασμό για την τελετή, σχολίασε, «η ζωή δεν είναι να περιμένεις να περάσουν οι καταιγίδες, αλλά να μάθεις να χορεύεις στη βροχή. Αυτό είδα χθες, ανθρώπους να χορεύουν»,

«Όλοι ήταν μέσα στη βροχή. Ήμασταν μαζί γι' αυτή την κοινή πανανθρώπινη σκηνή στην οποία ο καθένας μπορούσε να αναγνωρίσει τον εαυτό του, να βρει τον εαυτό του και να πει: ναι, είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι μαζί. Αυτή ήταν πραγματικά η ιδέα αυτής της τελετής», κατέληξε.

Παρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσειςΠαρίσιειδήσεις τώραΟλυμπιακοί Αγώνες