Αθλητισμός|28.07.2024 19:38

Θρίλερ στη Formula 1: Θρίαμβος του Ράσελ στο Σπα αλλά κινδυνεύει με ποινή λόγω παρατυπίας στο μονοθέσιό του!

Newsroom

O Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes θριάμβευσαν στο γκραν πρι του Σπα θυμίζοντας την κυρίαρχη ομάδα της Formula 1 των προηγούμενων ετών!

Η γερμανική ομάδα έκανε ένα εμφατικό 1-2 στον 14ο εφετινό αγώνα σε μια νίκη που κρίθηκε στη στρατηγική! Ο Ράσελ έκανε κίνηση-κλειδί καθώς επέλεξε να πραγματοποιήσει ένα πιτ στοπ λιγότερο και να κρατηθεί στην πρώτη θέση παρά την πίεση του έτερου πιλότου της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος. Ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren ανέβηκε στο βάθρο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση, ενώ τέταρτος ήταν ο Σαρλ Λεκλέρκ.

Κερδισμένος στη μάχη για τον τίτλο βγήκε και ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος παρότι ήταν πέμπτος (λόγω ποινής εκκίνησε απ' την 11η θέση), τερμάτισε μπροστά από τον έκτο Λάντο Νόρις και άνοιξε τη διαφορά τους στη γενική βαθμολογία. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σάινθ, Πέρες, Αλόνσο, Οκόν.

Οι αγωνοδίκες θα κρίνουν τη νίκη του Ράσελ

Τα δεδομένα πάντως άλλαξαν λίγο μετά το τέλος του αγώνα καθώς η νίκη του Ράσελ τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Η τρίτη νίκη της καριέρας του Βρετανού πιλότου ενδέχεται να χαθεί και να καταλήξει στον πολυνίκη Χάμιλτον καθώς η W15 του Ράσελ βρέθηκε εκτός κανονισμών ως προς το βάρος. Η ζυγαριά της FIA έδειξε 796,5 κιλά, τουτέστιν 1,5 κιλό πιο κάτω από το κατώτατο όριο που ορίζουν οι κανονισμοί. Η FIA παρέπεμψε το θέμα στους αγωνοδίκες, από τους οποίους πλέον θα κριθεί η νίκη (ή μη) του Ράσελ.

Red BullFormula 1Λιούις ΧάμιλτονGP ΒελγίουΛάντο ΝόριςΜαξ ΦερστάπενMcLarenειδήσεις τώραΤζορτζ ΡάσελMercedes