Αθλητισμός|29.07.2024 11:41

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μοναδική αποθέωση για τον Παναγιώτη Γκιώνη - Όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά του!

Newsroom

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη και γνώρισε μοναδική αποθέωση απ' το κοινό που γέμισε τη South Sports Arena στο Παρίσι.

Ο 44χρονος πρωταθλητής του πινγκ πονγκ, ο οποίος συμμετείχε για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι έγινε μόλις ο τέταρτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο μετά τον Τάσο Μπουντούρη, την Άγη Κασούμη και την Ευαγγελία Ψάρρα, έζησε μια καταπληκτική εμπειρία.

Λίγο μετά την εμφατική νίκη του απέναντι στον Καναδό Λι με 4-0 σετ στον πρώτο γύρο του τουρνουά, κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο αποθεώθηκε απ' το κοινό που φώναζε ρυθμικά «Γκιώνης - Γκιώνης»! Και δεν ήταν μόνο οι Έλληνες, που βρέθηκαν στο γήπεδο αλλά και οι Γάλλοι, οι οποίοι καταχειροκρότησαν τον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο ίδιος απόλαυσε τη στιγμή και εξήγησε την αγάπη τού γαλλικού κοινού στο πρόσωπό του: «Έπαιζα έντεκα χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα, με ξέρουν και με αγαπάνε. Πέντε χρόνια στη Μετς, πέντε στην Ανζέρ και ένα σε μία ομάδα του Παρισιού. Αυτό το σημερινό, πάντως, δεν έχει ξαναγίνει. Ακόμα και στους αγώνες του Champions League, η ατμόσφαιρα είναι πιο ήρεμη, όπως το τένις. Τέτοια αποθέωση πρώτη φορά βιώνω». Στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του (εκτός κι αν αλλάξει γνώμη ενόψει Λος Άντζελες) ο Γκιώνης αξίζει πέρα για πέρα αυτή την αποθέωση. Ένας σπουδαίος αθλητής, που δεν τα παρατά ποτέ... 

Στον επόμενο γύρο ο πολύπειρος άσος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Δευτέρας (29/7, μετά τις 21.00) τον Αμερικανό Κανάκ Τζα.

Παναγιώτης ΓκιώνηςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί Αγώνεςπινγκ πονγκειδήσεις τώρα