Αθλητισμός|29.07.2024 17:11

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επιβλητικά η Σάκκαρη στους «16» - Διέλυσε την Γιουάν

Newsroom

Έκανε πειστική εμφάνιση και πανηγύρισε μια άνετη πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη η οποία «ισοπέδωσε» με 6-2, 6-1 την 25χρονη Κινέζα Γιουάν (Νο.40) σε μόλις 65 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «16» των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για δεύτερη φορά στην καριέρα της!

Εκεί θα βρει την Ουκρανή Μάρτα Κόστγιουκ, η οποία άφησε εκτός με 7-6(3), 6-2 τη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ και αν την κερδίσει θα προκριθεί στα προημιτελικά.

Δύο εύκολες νίκες έχει πετύχει ως τώρα η Μαρία στο Παρίσι και πραγματικά δείχνει έτοιμη για... κάτι καλό στη γαλλική πρωτεύουσα. H 22χρονη Ουκρανή, βέβαια, που είναι στο Νο.19 του κόσμου, μόνο εύκολη αντίπαλος δεν είναι και πέρυσι είχε υποχρεώσει τη Σάκκαρη σε οδυνηρή ήττα στον πρώτο γύρο του Wimbledon. Συνολικά, πάντως, η 29χρονη Ελληνίδα προηγείται με 2-1 στο head to head.

Ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη

H διαφορά ποιότητας ήταν φανερή από το ξεκίνημα του ματς με τη Γουάν και η Μαρία μπήκε στη θέση του οδηγού στο τέταρτο γκέιμ (3-1), ενώ καθάρισε το σετ με νέο μπρέικ στο 5-2.

Μπορεί να έχασε αμέσως το προβάδισμα που πήρε στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ, ωστόσο σημείωσε άλλα δύο σερί μπρέικ και δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει την πρόκριση στο σερβίς της.

Η Μαρία δεν ήταν και πολύ εύστοχη στο πρώτο σερβίς (49%), όμως πήρε 15/19 πόντους πίσω από το πρώτο και είχε 19/21 πίσω από το δεύτερο.

Στην ίδια πλευρά με τη Μαρία είναι και η Κόκο Γκοφ, που νίκησε με 6-1, 6-1 τη Μαρία Λούρδες Κάρλε και θα παίξει στη συνέχεια με τη Βέκιτς. Αν Σάκκαρη και Γκοφ κερδίσουν το επόμενο ματς τους, τότε θα συναντηθούν στα προημιτελικά!

Θυμίζουμε ότι η Μαρία θα επιστρέψει σήμερα (περίπου στις 21.00) στο court για μεικτό διπλό με παρτενέρ τον Στέφανο Τσιτσιπά και αντιπάλους τους Σχουρς/Κούλχοφ από την Ολλανδία.

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤένιςΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Παρίσι 2024Μαρία Σάκκαρηειδήσεις τώρα