Αθλητισμός|29.07.2024 17:35

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκλεισμός για την Γκουντούρα με έντονα παράπονα για διαιτησία - «Έχω ενστάσεις»

Newsroom

Τεράστια εμφάνιση από την Δώρα Γκουντούρα στα προημιτελικά της σπάθης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά αποκλεισμός με διαδοχικές αμφισβητούμενες φάσεις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε με 15-13, αλλά τόσο εκείνη τόσο και ο προπονητής της έχουν τεράστια παράπονα από την διαιτησία.

«Το μετάλλιό μου βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση»

Δακρυσμένη μετά την οριακή ήττα από την Γαλλίδα Μανόν Απίτι Μπρουνέ, η Γκουντούρα άφησε αιχμές για όσα συνέβησαν στα τελευταία χτυπήματα της σημαντικότερης αναμέτρησης της καριέρας της για την προημιτελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων. «Έχω ενστάσεις για κάποια χτυπήματα. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την διαιτησία ως δικαιολογία, είναι η δικαιολογία των αδύναμων. Αλλά θέλω να δω κάποια χτυπήματα που ένιωθα δικά μου», είπε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τη συγκλονιστική μάχη που έδωσε στην προσπάθειά της να φτάσει στο μετάλλιο.

Βουρκωμένη από τη συγκίνηση η Γκουντούρα σχολίασε ότι «είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται σήμερα εδώ. Βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση, εκεί που πρέπει να μπαίνεις και να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με Θεούς και δαίμονες». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους όσους ήταν κοντά της ή της έστειλαν μήνυμα αυτές της μέρες, ενώ έστειλε το μήνυμα «συνεχίζουμε δυνατά».

Για «σκάνδαλο» μιλά ο προπονητής της

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο προπονητής της Θανάσης Δελενίκας ο οποίος μίλησε για «σκάνδαλο». «Δεν έγινε απλά αδικία, αυτό σήμερα ήταν σκάνδαλο. Τουλάχιστον έξι πόντοι ήταν ανάποδοι. Το παιχνίδι έπρεπε να έχει τελειώσει 15-9 υπέρ μας», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε.

«Έπαιζε μία Γαλλίδα. Κερδίσαμε την προηγούμενη και τώρα ήταν παιχνίδι για την τετράδα και έπρεπε να κερδίσει. Είναι πολύ καθαρά το παιχνίδι υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα και αμαρτία κάποιοι άνθρωποι να παίζουν με τον ιδρώτα, τον κόπο και το αίμα που χύνουν αυτά τα παιδιά», είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο προπονητής.

ξιφασκίαΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΔώρα Γκουντούρα