Αθλητισμός|29.07.2024 22:20

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία στην ξιφασκία - Εκτός εαυτού Γεωργιανός ξιφομάχος!

Newsroom

Έντονα είναι τα παράπονα που εκφράζονται για τη διαιτησία στην ξιφασκία των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Ήδη η ελληνική αποστολή έκανε λόγο για σκάνδαλο μετά τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα στα προημιτελικά, ενώ ακόμα πιο έντονες ήταν οι αντιδράσεις των Γεωργιανών!

Ο ξιφομάχος Σάντρο Μπαζάντζε βγήκε εκτός εαυτού και εξέφρασε με πολύ έντονο τρόπο την αντίθεσή του στην τελευταία διαιτητική απόφαση που στέρησε τη νίκη απ' τον ίδιο και τη χάρισε στον Αιγύπτιο, Μοχάμεντ Αμέρ, για τη φάση των «16».

Τι ακριβώς συνέβη; Στο κρίσιμο 14-14, ο Μπαζάντζε -νούμερο 1 στον κόσμο- είδε το φως της πλευράς του να ανάβει πρώτο και πανηγύρισε έξαλλα πιστεύοντας ότι κέρδισε. Όμως η Ισπανίδα διαιτητής, μετά από επανεξέταση του βίντεο, άλλαξε την απόφασή της δίνοντας τη νίκη στον Αιγύπτιο. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μπαζάντζε, ο οποίος έφτασε μπροστά στη γραμματεία φωνάζοντας σε έξαλλη κατάσταση στη διαιτητή.

«Για δεύτερη φορά, όπως στο Τόκιο, οι διαιτητές με σκοτώνουν. Έχω προπονηθεί γι' αυτό για 21 χρόνια και μου συμπεριφέρεται σαν να μην είμαι κανένας. Όταν της ζήτησα να μου εξηγήσει, γύρισε και φεύγει. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι δικαιοσύνη. Πού είναι η δικαιοσύνη;», είπε ο Μπαζάντζε.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ΓεωργίαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024ξιφασκίαειδήσεις τώρα