Αθλητισμός|29.07.2024 22:54

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποκλεισμός για Τσιτσιπά και Σάκκαρη στο μεικτό

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασαν από μια εξαιρετική ομάδα και έμειναν εκτός οκτάδας στο μεικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Το ελληνικό δίδυμο προσπάθησε αλλά λύγισε απέναντι στους σαφώς πιο έμπειρους στο διπλό Ντέμι Σχουρς/Ουέσλι Κούλχοφ με 6-4, 7-6(3) και ολοκλήρωσε την κοινή πορεία του στο Παρίσι.

Η Σάκκαρη και ο Τσιτσιπάς το απόλαυσαν, έδωσαν μια μεγάλη μάχη και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες κυρίως λόγω της έλλειψης εμπειρίας, αφού είναι ελάχιστες οι φορές που έχουν παίξει μαζί.

Σχουρς και Κούλχοφ «έσπασαν» το σερβίς της Σάκκαρη στο τρίτο γκέιμ και αυτό το μπρέικ ήταν αρκετό για να τους δώσει και το πρώτο σετ. Το δεύτερο σετ, ωστόσο, ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικό και οι Έλληνες πίεσαν το σερβίς των αντιπάλων τους, αν και δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε μπρέικ πόιντ. Οι Ολλανδοί είχαν την ευκαιρία τους στο 4-4 όταν σέρβιρε ο Στέφανος, όμως τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου τελικά κρίθηκε ο αγώνας.

Σχουρς και Κούλχοφ πήραν άμεσο προβάδισμα με 3-0 και στην ουσία «σφράγισαν» την πρόκριση με το μίνι μπρέικ τους στο 5-2. Τελικά, εκμεταλλεύτηκαν το δεύτερο ματς πόιντ τους και έκλεισαν ραντεβού στην οκτάδα με τους Ιταλούς Εράνι/Βαβασόρι, που απέκλεισαν με 6-3, 6-2 τους Ρώσους Αντρέεβα/Μεντβέντεφ.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΟλυμπιακοί ΑγώνεςΜαρία ΣάκκαρηΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Τένιςειδήσεις τώρα