Αθλητισμός|30.07.2024 14:48

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στην επόμενη φάση

Newsroom

Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την Εθνική Ισπανίας με 84-77 για το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, γνωρίζοντας δεύτερη ήττα στις λεπτομέρειες μετά την πρεμιέρα απέναντι στους Καναδούς.

Ωστόσο, οι ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά είναι ακόμα ζωντανές με τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή να είναι ποικίλα. Η Εθνική έχει πιθανότητες ακόμη να τερματίσει ακόμα και στην 2η θέση του ομίλου της, αλλά θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Τα 5 πιθανά σενάρια

Μετά τη νίκη του Καναδά με 93-83 επί της Αυστραλίας, η Ελλάδα έχει ακόμη μία ευκαιρία να προκριθεί στην επόμενη φάση . Τα σενάρια για την πρόκριση της Εθνικής στους «8» είναι πέντε.

  1. Ηττα της Ελλάδας από την Αυστραλία: Η Ελλάδα θα αποκλειστεί, αφού θα έχει τρεις ήττες.
  2. Νίκη Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη της Ισπανίας επί του Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με την Αυστραλία και θα ελπίζει να είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες για να προκριθεί στα προημιτελικά.
  3. Νίκη της Ελλάδας μέχρι με 2 πόντους κόντρα στην Αυστραλία και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία, με την Ελλάδα να μένει στην 4η θέση. Ο λόγος είναι ότι θα έχει -5 στην διαφορά πόντων, όπως και η Ισπανία, ενώ η Αυστραλία θα βρίσκεται στο +10.
  4. Νίκη της Ελλάδας επί της Αυστραλίας με 3-9 πόντους και ήττα της Ισπανίας από τον Καναδά: Η Ελλάδα θα κατακτήσει την τρίτη θέση στην τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες.
  5. Νίκη με +10 πόντους της Ελλάδας επί της Αυστραλίας και νίκη του Καναδά επί της Ισπανίας: Η Ελλάδα βρεθεί σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία και θα κατακτήσει την 2η θέση.
Παρίσι 2024Εθνική ομάδαΟλυμπιακοί Αγώνες 2024Εθνική μπάσκετ