Αθλητισμός|30.07.2024 16:14

Γιατί οι αθλητές των καταδύσεων κάνουν ντουζ μετά από κάθε προσπάθεια

Newsroom

Οι καταδύσεις αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα για το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω του εντυπωσιακού θεάματος που προσφέρει. Ο Ολυμπιακός καταδυτικός διαγωνισμός Παρισιού 2024 βρίσκεται σε εξέλιξη και κάθε κατάδυση ακολουθείται από μια ασυνήθιστη ρουτίνα.

Μετά από κάθε κατάδυση, οι αγωνιζόμενοι βγαίνουν από το νερό και κάνουν αμέσως ντους, αφήνοντας πολλούς με την απορία σχετικά με τον σκοπό αυτής, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent.

Η εξήγηση αυτής της κίνησης

Οι ειδικοί του αθλήματος αναφέρουν ότι η βουτιά στην πισίνα και μετά η έξοδος στην κρύα αρένα δεν βοηθά τους μύες των αθλητών. Αντίθετα, το ζεστό ντους γίνεται για να κρατήσει τους μύες χαλαρούς και να μειώσει την πιθανότητα καταπονήσεων.

Υπάρχουν οκτώ Ολυμπιακά αγωνίσματα καταδύσεων, κατάδυση από αναπηδητήριο των 3 μέτρων, ατομικό, συγχρονισμένο, ανδρών και γυναικών και η πλατφόρμα των 10 μέτρων.

Οι καταδύσεις βαθμολογούνται από μια επιτροπή κριτών που εξετάζουν πόσο αισθητικά χαρίζουν οι κινήσεις, τη δυσκολία της κατάδυσης και πόσο καλά μπαίνουν στο νερό. Οι συγχρονισμένοι δύτες κρίνονται επίσης σχετικά με το πόσο αρμονικά ταιριάζουν οι κινήσεις των δύο ανταγωνιστών.

Οι καταδύσεις εισήχθησαν για πρώτη φορά στους Αγώνες του 1904 στο Σεντ Λούις και ήταν σε όλους από τότε, ενώ ο γυναικείος διαγωνισμός εισήχθη για πρώτη φορά το 2012. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 έκανε το ντεμπούτο της η συγχρονισμένη κατάδυση στους Αγώνες.

Παρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024