Αθλητισμός|13.04.2019 00:46

Μαρτίνς: «Εχω δώσει λίστα με πολλά ονόματα»

Newsroom

Δεν κρατιέται ο Πέδρο Μαρτίνς. Μπορεί να απομένουν άλλα τρία παιχνίδια, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (14/4) με τη Λάρισα, μέχρι το φινάλε της περιόδου, ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός άρχισε τον σχεδιασμό της επόμενης και δεν το κρύβει.

Στις καθιερωμένες του -εβδομαδιαίες- δηλώσεις στη NOVA ο κόουτς του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι όχι απλώς έχει κάνει εισηγήσεις στη διοίκηση, αλλά κι ότι έχει παραδώσει ήδη λίστα με πολλά ονόματα! «Έχουμε προετοιμάσει μια λίστα με πολλά ονόματα από παίκτες που πιστεύουμε πως έχουν την ποιότητα να παίξουν στον Ολυμπιακό. Έχουν γραφτεί πολλά ονόματα που δεν υφίστανται. Αυτή η λίστα είναι στα χέρια της διοίκησης. Έχει γίνει μια προεργασία, αλλά δεν είναι αλήθεια όλα όσα ακούγονται», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο πώλησης παικτών, δίνοντας συνέχεια στην επιθυμία που εξέφρασε πρόσφατα να συνεχίσει με την ομάδα χωρίς... απώλειες: «Ένα από τα πολύ θετικά πράγματα είναι η βελτίωση των παικτών, με αποτέλεσμα πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι να ασχολούνται μαζί τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της προόδου τους.

Σε κανέναν προπονητή δεν αρέσει να χάνει καλούς ποδοσφαιριστές του. Μπορεί πολλοί παράγοντες να οδηγήσουν σε πώληση, όπως ο οικονομικός. Όμως και να ’χει πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Θέλουμε να προοδεύουν οι παίκτες μας, αλλά και να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα».

«Νιώθω σαν Ελληνας»

Ενδιαφέρον είχαν τα λόγια του και για την επέτειο του ενός χρόνου, από την ημέρα που ήρθε στη χώρα μας για να αναλάβει τον Ολυμπιακό: «Από την πρώτη στιγμή που έγινε η πρώτη επαφή με τον Κριστιάν Καρεμπέ, το σκέφτηκα πολύ σοβαρά. Χαίρομαι πολύ εδώ, νιώθω σαν Έλληνας. Έχω προσαρμοστεί, καταλαβαίνω πολλά ελληνικά ήδη και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν ένας χρόνος γεμάτος με πολλή δουλειά και κίνητρα. Συνέβησαν καλά πράγματα.

Έμαθα πολλά σαν προπονητής σε αυτό το χρόνο. Το Ρέντη έγινε το σπίτι μου, περνώ εδώ την περισσότερη ώρα της ημέρας με πολλή δουλειά και είμαι χαρούμενος με όσα συμβαίνουν και ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Υπήρχε το πρώτο διάστημα της προσαρμογής, έπρεπε να γνωριστούμε μεταξύ μας, αλλά τώρα γνωριζόμαστε καλύτερα από ποτέ. Είμαστε πολύ καλά από αυτή την άποψη. Όποιος συνεχίσει στην ομάδα τον περιμένει πάρα πολλή δουλειά, γιατί όποιος δουλεύει, εξελίσσεται. Υπάρχουν παίκτες που έχουν πολλά περισσότερα να δείξουν, όπως και η ομάδα».

Τέλος, ενόψει του αγώνα με τη Λάρισα που είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού και τις επιλογές του, υπογράμμισε: «Δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω όλους τους παίκτες. Προφανώς κάποιοι θα πρέπει να μείνουν έξω, αλλά ελπίζω να παρουσιάσουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας για την παρουσία τους, γιατί το Καραϊσκάκη είχε φέτος σταθερά τον περισσότερο κόσμο. Ο Κούτρης δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί, ο Τοροσίδης ίσως είναι έτοιμος στο τελευταίο παιχνίδι».

SuperLeagueΟλυμπιακόςΠέδρο Μαρτίνςποδόσφαιρο