Αθλητισμός|31.07.2024 07:55

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρόμος για τη μονομαχία Γαλλίας-Αργεντινής – Το μίσος των Τρικολόρ και οι προκλήσεις της Αλμπισελέστε

Newsroom

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προχωρούν και μια μονομαχία που έχει κακό προηγούμενο και εξελίσσεται σε βεντέτα προκαλεί τρόμο. Οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας κόντρα στην Αργεντινή με το μίσος να κυριαρχεί! 

Όχι δεν έχουμε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Παρίσι, Ολυμπιακούς Αγώνες παρακολουθούμε, όμως όταν εισβάλλει η ποδοσφαιρική αντιπαλότητα, όλα αλλάζουν χαρακτήρα και το άρωμα της ευγενούς άμιλλας γίνεται αποφορά άκρατου φανατισμού.  

Η οικοδέσποινα Γαλλία, λοιπόν, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών, αφού σφράγισε την πρώτη θέση στον όμιλό της με τη νίκη 3-0 επί της Νέας Ζηλανδίας. Η Γαλλία, που είχε κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες της, χρειαζόταν μόνο μια ισοπαλία για να φτάσει στους 16, αλλά τα γκολ του Ζαν Φιλίπ Ματετά, του Ντεζιρέ Νουέ και του Αρνό Καλιμουεντό στη Μασσαλία έκλεισαν με τον καλύτεροι τρόπο την… εκστρατεία της ομάδα του Τιερί Ανρί.

Και τώρα; Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Γάλλους. Όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο στη σφαίρα της αντιπαλότητας και της μνησικακίας. Άρα, τα δύσκολα για τις Αρχές και όχι για τους παίκτες! Το Μπορντό, τώρα, περιμένει με αγωνία τη μάχη της Εθνικής Γαλλίας κόντρα στη μισητή αντίπαλο Αργεντινή. Η Αργεντινή, που τερμάτισε 2η στον όμιλο της αφού νίκησε την Ουκρανία 2-0 στη Λυών, καλείται να αντιμετωπίσει την Παρασκευή στα προημιτελικά την άσπονδη εχθρό της Γαλλία, με την οποία τους χωρίζει μίσος και μόνο μίσος.

Ένα προκλητικό βίντεο!

Η αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής έρχεται μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο αργεντινός μέσος Έντσο Φερνάντες δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει πολλούς παίκτες της Εθνικής Αργεντινής να πανηγυρίζουν την επιτυχία τους στο Κόπα Αμέρικα με ένα τραγούδι των φανατικών οπαδών τους, τραγούδι που περιέχει ρατσιστικές και ομοφοβικές προσβολές για τους γάλλους ποδοσφαριστές.
Ο αρχηγός της ολυμπιακής ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλλίας, Ζαν Φιλίπ Ματετά δήλωσε με νόημα: «Με όλα όσα συνέβησαν πρόσφατα, όλοι στη Γαλλία επηρεάστηκαν, οπότε θα δούμε τι θα γίνει στους προημιτελικούς»… Οι οπαδοί πήραν το μήνυμα και τώρα απομένει να το πάρουν και οι Αρχές, που οφείλουν να αποτρέψουν υπερβολικές αντιδράσεις.

Η κόντρα άρχισε από το Κατάρ

Η κόντρα μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών εθνών είχε ενταθεί στον τελικό του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, όταν οπαδοί της Αργεντινής λοιδορούσαν και αποδοκίμαζαν τους γάλλους ποδοσφαιριστές που έχουν αφρικανική καταγωγή.
Και το αποκορύφωμα ήρθε μετά τη κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα από την Αλμπισελέστε. Η γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου κατέθεσε τότε καταγγελία στη FIFA για «ρατσιστικές αντιδράσεις» από παίκτες της Αργεντινής.
«Ο πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φιλίπ Ντιαλό, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα απαράδεκτα ρατσιστικά και μεροληπτικά σχόλια που έγιναν εναντίον των παικτών της γαλλικής ομάδας από τραγούδι που τραγουδούσαν παίκτες και οπαδοί της ομάδας της Αργεντινής», ήταν η έγγραφη αντίδραση της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Και ενώ η έρευνα της ΦΙΦΑ είναι ακόμη σε εξέλιξη, ξέσπασε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των χωρών, πριν ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι συναντηθεί με τον ηγέτη της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για να εξομαλυνθεί η ένταση. Και έτσι μετά την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο κατά την διεξαγωγή του αγώνα Αργεντινής-Μαρόκου, που άνοιξε την αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχές και διοργανωτές τρέμουν στην ιδέα ότι γάλλοι οπαδοί περιμένουν να εκδικηθούν στο Μπορντό τους ομοεθνείς του Λιονέλ Μέσι… Ποδοσφαιροποίηση και των Ολυμπιακών Αγώνων; Όσο υπάρχουν φανατικοί, παντού τα πάντα!

Ολυμπιακοί ΑγώνεςΠαρίσι 2024Ολυμπιακοί Αγώνες 2024ειδήσεις τώραΕθνική ΓαλλίαςΕθνική Αργεντινής