Αθλητισμός|31.07.2024 23:59

Champions League: Σοβαρός, μετρημένος και αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση και εξασφάλισε παρουσία σε ευρωπαϊκό League Stage!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν σοβαρός, μετρημένος, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός εξασφαλίζοντας με άνεση την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Δικέφαλος μετά την επικράτησή του με 3-2 στην Τούμπα, νίκησε με 1-0 και στην έδρα της Μπόρατς Μπάνια Λούκα από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, και με συνολικό σκορ 4-2 συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο προς τ' αστέρια.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας στρέφουν την προσοχή τους στο σαφώς πιο δύσκολο εμπόδιο που έπεται. Θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τη σουηδική Μάλμε. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 6 Αυγούστου στη Σουηδία και η ρεβάνς στις 13 Αυγούστου στην Τούμπα με στόχο μια θέση στα πλέι οφ του Champions League.

To θετικό για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και συνολικά για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ είναι πως με την πρόκριση επί της Μπόρατς κλείδωσε η παρουσία σε ευρωπαϊκό League Stage. Ακόμα δηλαδή κι αν ακολουθήσουν δύο αποκλεισμοί σε Champions League (3ος προκριματικός) και Europa League (πλέι οφ), είναι δεδομένο πως το χειρότερο σενάριο τον φέρνει στο League Stage του Conference League. Ο μεγάλος στόχος βεβαίως παραμένει το Champions League απ' το οποίο ο ΠΑΟΚ απέχει δύο προκρίσεις...

Σημειωτέον ότι η συμμετοχή σε League Stage του Champions League ή του Europa League σημαίνει οκτώ αγώνες μέχρι τον Ιανουάριο και του Conference έξι ματς! Μία ημέρα πριν από το πρώτο ματς με την Μάλμε, ο ΠΑΟΚ θα μάθει και τον αντίπαλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ των προκριματικών του Champions League, εφόσον περάσει ή του Europa League αν αποκλειστεί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ έγινε εξαρχής το αφεντικό στο ματς παίρνοντας τον απόλυτο έλεγχο. Έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 15' με προβολή του Κουλιεράκη, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και δέκα λεπτά αργότερα έγραψε το 1-0.

Οι παίκτες του Δικεφάλου συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο Τάισον άνοιξε για τον Οζντόεφ, ο οποίος πάσαρε για τον Μουργκ που με ωραίο σουτ στην κίνηση απ' το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ φέρνοντας τον ΠΑΟΚ αγκαλιά με την πρόκριση.

Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα η ομάδα του Λουτσέσκου διατήρησε τον έλεγχο, δεν απειλήθηκε καθόλου, ενώ είχε και δύο καλές στιγμές για να σκοράρει ξανά. Στο 27' ο Οζντόεφ εκτέλεσε από δεξιά με βολέ αλλά ο γκολκίπερ της Μπόρατς απέκρουσε, ενώ στο 36' ο Μουργκ σούταρε έξω απ' την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το δεύτερο γκολ και με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (47') με τρομερό σουτ του Τάισον, το οποίο σταμάτησε ο γκολκίπερ της Μπόρατς. Στο διάστημα που ακολούθησε το τέμπο του παιχνιδιού έπεσε με τον ΠΑΟΚ όμως να παραμένει κυρίαρχος στο γήπεδο μέχρι τέλους. Θα μπορούσε πάντως να έχει σκοράρει και προς το φινάλε του ματς αλλά ο Κωνσταντέλιας έπειτα από θαυμάσια ενέργεια, νικήθηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος κράτησε χαμηλά το σκορ.

Μπόρατς: Σισόφσκι, Κβρζιτς (68' Τσάβιτς), Μέιγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Γκράχοβατς, Σκόρουπ (58' Χρέλια), Κουλάσιν, Σάβιτς (58' Βράνιες), Βούκοβιτς, Λούκιτς (79' Μάρκετιτς)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Τροστ-Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (80' Βιεϊρίνια), Ντεσπόντοβ (62' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (72' Καμαρά), Τάισον (62' Κωνσταντέλιας), Τόμας (72' Σαμάτα)

ΠΑΟΚειδήσεις τώραChampions League